Sok-sok éve már, hogy Call of Duty díszítette a PC Guru címlapját, ami részben meglepő, hiszen a mai napig az egyik legsikeresebb sorozatról van szó, részben pedig érthető, elvégre, ami sikeres, azt rengeteg támadás éri, így bár a széria minden évben rengeteg vásárlóval büszkélkedhet, rengetegen támadják népszerűsége miatt. Idén azonban úgy láttuk, ideje megtörni a hagyományt, a CoD pedig nem csak teljes értékű borítóanyag, de ahogy Chocho is említi a tesztben, a Black Ops 4 a kötelező evolúciós lépés. Mert bár sokan felháborodtak a kampány elhagyása miatt, ennyire tartalmas programot talán még nem is találtunk a multiplayer-orientált felhozatalban, emellett a battle royale kedvelőinek is örömhír lehet, hogy a PUBG és a Fortnite egyaránt méltó kihívóra lelt. Az érzés megfizethetetlen, minden másra viszont ott a magazinban lévő 4 oldalas teszt, amiből mindent megtudhattok.

Persze vannak előzetesek, korai hozzáférésű játékok, ami azt jelenti, hogy számtalan világot néztünk meg nektek, nehogy váratlan és kellemetlen meglepetésben részesüljetek a 15-20-30 eurós beugró kifizetése után. Az Eximius: Seize the Frontline érdekes műfajkeverék, a Parkasaurus remek dinópark-menedzselés, a Stellar Tactics az űr végtelenjét igyekszik élettel és változatossággal feltölteni, míg a Breathedge… nos, a túlélést egy meglehetősen sajátos, elvont humorban bővelkedő oldalról próbálja az alapoktól feldobni. De van még autóversenyzés (Assetto Corsa Competizione), mangából született bunyó (Jump Force), továbbá horror (Visage) is, sőt egyéb meglepetések is várhatnak az Early Access címek között.

pcguru1811-gerinctelen.jpg

A NOVEMBERI PC GURU NOVEMBER 08-TÓLKAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A SZUPERMARKETEKBEN!

Visszakanyarodva a tesztekhez. A Red Dead Redemption 2 és a Call of Cthulhu az utolsó pillanatokban érkezett be, a lapzártánkat pedig nem könnyítette a sok ünnep és a Borzongás megjelenése, emiatt ezeket a nagyágyúkat a következő számra tartogatjuk. A Call of Duty: Black Ops 4-ről már volt szó, emellett a Witcher-franchise is visszatért, ezúttal Geraltot csak nyomokban tartalmazva, kártyákat viszont annál inkább, a Thronebreaker pedig jött, látott és győzött. Előző számunkban végrehajtott kórházlátogatása után bodak visszatért a gyógyítókkal teli falak közé, hogy ezúttal a Project Hospital realizmusáról hozzon hírt, jómagam pedig a legújabb Soulcalibur évszázados küzdelmeiről számolok be a rendelkezésre álló 2 oldalon. Van még azonban hagyományos RPG (Pathfinder), platformer visszatérő (Mega Man 11), őrült taktikai akció a lovecrafti világháborúban (Achtung ! Cthulhu Tactics), vadászat a génorzókra (Space Hulk: Tactics), sőt ott a hónap játéka, ami sokakhoz csak és kizárólag a látványvilága miatt nem jut el (Return of the Obra Dinn).

Ahogyan most már évek óta mindig, van Radar alatt a kisebb címeknek, Pozandr lelkes hozzájárulásával, de az aktuális mobiljátékokat is megnéztük magunknak, Tika pedig a technikai problémákkal vérre menő küzdelmet folytató olvasóknak nyújtott védő kart. AstroDave Hazai termés rovatának hála exkluzív, 4 oldalas interjúval folytatjuk a magyar játékfejlesztés történelmét, miközben a Levrovot most már állandósult tagságunk viszi AliceWake és Pozandr személyében. A hardvereinkről majdnem elfeledkeztem, de természetesen azokból sincs hiány: novemberi számunkban fejhallgatók és videokártyák mutatkoznak be, egy billentyűzet és egy telefon, valamint az Intel-helyzetjelentés társaságában. A teljes tartalmat itt érhetitek el.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Novemberi teljes játékunk: The Red Solstice

Az a helyzet, hogy a The Red Solstice az első játékok között volt, amikkel a Guru hasábjain foglalkozhattam, még wilson idejében, és mégis akkora hatással volt rám, hogy a mai napig az elmúlt évek kedvenc tesztalanyai között tartom számon. Voltak hibái, a nehézsége néha már frusztrálónak bizonyult, de a fertőzöttekkel, szörnyekkel teli marsi életkép, a kimondottan taktikus akció nagyon megnyert magának. Ráadásul ez az a program, ami társakkal, barátokkal különösen izgalmas, avagy ha valakinek van egy csapatra való cimborája, az hozza össze a bandát, mert kihagyhatatlan összecsapásokban lehet része. Örülök, hogy sikerült megszereznünk, ráadásul az évek alatt tartotta is az árát, sőt még az utóbbi időkben elért leakciózott ár mellett is sokkal jobb alternatíva a beszerzése a magazin mellé.

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csakóvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!