PES 2009 részletekA PES 2009 bejelentésekor megmondták, hogy az alapoktól építik újjá a játékot, és hogy a program az új játékosmodellekkel, a javított mesterséges intelligenciával és fizikával a lehető legjobb focis élményt fogja biztosítani.

Két új játékmód is helyet kap az új részben, a Become a Legend és a Legends. Az előbbi egyszemélyes játékmód lesz, amiben adott egy játékos (csatár vagy középpályás szerepkörben), és az ő posztján kell játszanunk mindaddig, amíg igaz profivá nem válik. A FIFA-sorozatból ismert Be a Pro módhoz hasonlóan itt is csak ezt az egy kiszemelt spílert irányítjuk. A Legends pedig nem más, mint a játék új online módja, amiben a Become a Legendben kreált játékosainkkal játszhatunk.

PES 2009 részletekA Pro Evolution Soccer 2009 javított irányítással kedveskedik a foci rajongóinak. Többek között csiszolták a labdakezelést és a passzolást is. Az átdolgozott irányításnak hála a cselek végrehajtása anélkül is menni fog, hogy külön erre kiosztott gombokat kéne használni.

A passzolásnál bonyolult számításokkal sikerült belekalkulálni a légellenállást és a gyep súrlódását a labda viselkedésébe -- de ha ez nem volna elég, akkor a különböző természeti viszonyok is befolyásolni fogják passzainkat.

A PES 2009-ben a grafikára is komoly figyelmet fordítanak a készítők. A különböző effektekkel a lehető legvalósághűbbek lesznek a stadionok, ezzel megpróbálva visszaadni a valódi meccsek hangulatát. A konzolosoknak jó hír, hogy az xboxos és Playstation 3-as verzióban működő LCD hirdetőtáblák is lesznek.

PES 2009 részletekA népszerű szerkesztővel akár saját magunkat is viszontláthatjuk a virtuális San Siróban, ugyanis az eszköz segítségével arcokat, mezeket, hangokat, zenét, de még szurkolói hangokat is importálhatunk a játékba. Az új Pixel Paint rendszerrel pedig a kedvenc csapatunk mezét készíthetjük el, már ha az kimaradt volna a játékból.

A PES 2009 idén ősszel kerül a boltokba PC, Xbox 360, PS3, PS2, és PSP platformokra, valamint egy kicsit később, jövő tavasszal, Wii-re.