PewDiePie, polgári nevén Felix Kjellberg egy 11 perces videóban reagált arra, hogy a Disney és a Google egy emberként állt ki mögüle, miután antiszemita üzenetet jelenített meg egy videójában. 

Kjellberg tőle szokatlan komolysággal beszél az egyébként sok ponton vágott felvételen. Azt mondja, hogy a mainstream média ellene fordult, a Wall Street Journal pedig már nem először forgatta ki a szavait úgy, hogy minél nagyobb botrány kerekedjen körülötte.

„Minden a pénzről kell szóljon” – fogalmazott Kjellberg, majd hangsúlyozta a „clickbait-média” veszélyeit, káros hatásait.

Végül elegánsan bemutatott a médiának.

A botrányt kirobbantó videó miatt elnézést kért. Azt mondta, szerinte mindennel lehet viccelni, de nem mindegy, hogyan – „túl messzire mentem”, fogalmazott.

Hozzátette, hogy nem a videó miatt bántják elsősorban, hanem mert a mainstream média retteg a youtuberek befolyásától, nem tudja hogyan kezelje ezt, így inkább besározzák őket, úgy egyszerűbb elbánni velük.

„De én még itt vagyok, készítem a videóimat” – mondta Kjellberg.

Mindeközben PewDiePie lassan az amerikai alt-right mozgalom legújabb ikonjává válik. A szélsőjobboldalra húzó politikai eszmerendszer követői szerint Kjellberg csak áldozat. Még az a Milo Yiannopoulos is kiállt érte Facebookon, aki a gamergate-botrány kirobbanásában is komoly szerepet játszott.