• Játék készül A majmok bolygója-trilógia alapján
  • A Planet of the Apes: Last Frontiert a filmekben Caesart alakító Andy Serkis cége készíti
  • Inkább interaktív film lesz, semmint hagyományos játék
  • A döntéseinkkel befolyásolhatjuk a cselekményt
  • Embereket és majmokat is irányíthatunk

A The Imaginarium Andy Serkis színész és Jonathan Cavendish producer cége, amely filmekhez és sorozatokhoz gyárt motion capture felvételeket, mint Star Wars VII: Az ébredő Erő vagy éppen A majmok bolygója-trilógia. Hogyan jön ez egy videojátékhoz? Nos, pont az utóbbi filmtrilógia által, mert a cég 2015-ben alapította meg videojáték-fejlesztéssel foglalkozó leányvállalatát, az Imaginati Studiost, aminek első, önálló projektje a Planet of the Apes: Last Frontier.

A játék tulajdonképpen afféle hidat fog képezni a Forradalom és a Háború között, és inkább számít majd olyasféle interaktív filmnek, mint a BEYOND: Two Souls, semmint hagyományos játéknak. A nagyjából három órásra ígért történet folyamán több szereplőt is irányíthatunk, embert és majmot egyaránt, s döntéseinkkel befolyásolhatjuk a végkimenetelt, amiből a fejlesztők szerint több különböző is lesz, ennek köszönhetően több ízben végigjátszhatjuk a programot.

Eme döntéssorozatról szól a legújabb trailer, amiben az egyik szereplő, a Khan nevű majom szembesül a választás nehézségével. Lehetősége nyílik Caesar oldalán harcolni, avagy menekítse biztonságba családját. Mindkét változatnak megvannak a maga veszélyei, ráadásul a tél is közeleg, amelyet csak élelmiszergyűjtéssel lehet átvészelni.

A Planet of the Apes: Last Frontier a tervek szerint idén jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.