Dél-Amerika, délkelet-Ázsia, Ausztrália, Afrika tájain, illetve a sarkvidéken, a mocsaras és a vizes élőhelyeken már megfordultunk – legfőbb ideje volt hát, hogy a Planet Zoo-ból eddig kimaradt kontinensek javát is meglátogassuk. Az elmúlt egy év során szerencsére tovább bővült a sor, immár Európa és észak-Amerika különleges állatait is betelepíthetjük állatkertünkbe, valamint egy új téma-csomaggal további veszélyeztetett állatfajokat is kaptunk.

North America Animal Pack

A North America Animal Pack fókuszpontjában – ahogy neve is mutatja – az észak-amerikai állatok állnak, szám szerint nyolc. A jávorszarvas, a puma, a kaliforniai oroszlánfóka, a kanadai hód,  a sarki róka, a Mississippi aligátor, a társas prérikutya, és az ökörbéka mellett nem sok más egyébnek jutott hely. Persze a többi csomagban fellelhető terep-, dekorációs és egyéb tárgyak hiánya nem jelenti azt, hogy itt megtorpanna a csomag. A sarki róka arccal hóba vetődő vadásztechnikáját is megfigyelhetjük, ahogy a minden bizonnyal a csomag kedvencének számító prérikutya csipogva őrködő magatartása és jellegzetes ugráló mozgása bővíti az animációk repertoárját.

Ezen felül még egy időre menő feladványt is kapunk a festői szépségű, az Appalache-hegységrendszer gerincét alkotó Blue Ridge hegység lábánál húzódó parkban, ahol csak kreativitásunkon (no meg pénztárcánkon) múlik, hogy milyen állatkertet varázsolunk az Amerika-szerte honos állatok számára. A 10 eurós csomagra már csak az imént említett prérikutya miatt is nehéz nemet mondani a sorozat rajongóinak.

75%

Europe Pack

Az alpesi kőszáli kecske, az eurázsiai hiúz, az európai dámvad, a borz és a foltos szalamandra számunkra talán nem tűnnek olyan különleges jószágoknak, hiszen itt élnek Európában. Ami azért is furcsa, mert erdeinkben a szerencsésebbek elméletileg  legfeljebb hárommal találkozhattak (a környékben mostanság garázdálkodó barna medve nincs a listánkon), de a többségünk legjobb esetben is legfeljebb csak a nyomaikat fedezheti fel. De meglepő módon nem csak élőhelyükön, hanem hazánk állatkertjeiben is csupán néhányukkal találkozhatunk, éppen ezért üdítő látni őket, ha csak virtuálisan is.

Itt már kontinentális csomagról lévén szó, egy egész halom, egész pontosan több mint 250 (!) dekorációval díszíthetjük ki állatkertünket, melyek közt a jellemző flóra mellett nevezetes európai helyszíneket idéző építészeti elemekkel dobhatjuk fel parkunkat. Természetesen ehhez a csomaghoz is jár egy új állatkert, új kihívással, melyben egyből három különböző, látványos zónában helyezhetjük el új lakóinkat az idő lejárta előtt. És akkor még nem is beszéltünk az állatok számára elérhető új játékokról és a földalatti kamerákról, melyekkel a borz-alom (he-he) is megfigyelhető vendégeink számára.

80%

Conservation Pack

A Conservation Pack nemcsak ajánlónk harmadik tagja, hanem a hozzáadott tartalmak összeállítási módjából is a harmadik variáció. Állat-felhozatala öt fős: a Przsevalszkij-ló, azaz az ázsiai avagy mongol vadló, az amuri leopárd, a kardszarvú antilop, és a sziamang (nagytestű gibbon-féle)  mellett a kisebb terráriumok is új lakóval gazdagodnak a mexikói axolotl képében. Azonban a csomag nem egy élőhelyre és nemcsak állatokra, hanem egy témára koncentrál: a veszélyeztetett állatok megmentésére.

A több, mint 150 új apróság közt a különböző növények mellett hétköznapi használati tárgyak is szerepelnek,  illetve az új díszítő- és látványelemek is a fenntarthatóság valamint az újrahasznosíthatóság jegyében születtek. A csomag részeként elmaradhatatlan új állatkertben a profit hajhászása tényleg csak másodlagos, a cél a fenntarthatóság mellett a veszélyeztetettt fajok fenntartása.

75%

A Planet Zoo a megjelenése óta már 12 DLC-vel gazdagodott (ha a zenét is belevesszük), ami szép és jó, de egyúttal azt is jelenti, hogy mostanra több mint 130 euróba kerül, ha az egészet egyben szeretnénk megvenni, ami az alapjáték árának háromszorosa. Nyilván nem kötelező mindent megvásárolni, és lehet apránként, vagy csak a kedvencekre fókuszálva bővíteni, de egy-két kihagyhatatlan kiegészítő még így is akad, például az Aquatic és Arctic pakkok; illetve az Africa és a többi kontinens-témájú csomag is kiemelkedő értéket képvisel. Reméljük, még sokáig kapunk hasonló színvonalú csomagokat, mint a fenti hármas Europe Packja.