• Friss pletykák érkeztek a Bluepoint Games kapcsán
  • Állítólag egy Jak & Daxter remake-trilógián és egy Legacy of Kain remake-en dolgoznak

Régóta megy már a találgatás, hogy min dolgozik a Bluepoint Games csapata, akik a Shadow of the Colossus kiváló PS4-es remake-je után ismét egy újragondolást készítenek, amely elmondásuk szerint az eddigi legkomolyabb projektjük lesz. Eddig leginkább a Demon's Soulsról szóltak a pletykák, most azonban egy kétes eredetű 4chan poszt - ami az oldal renoméját ismerve lehet kőkemény szivárgás és bődületes baromság is - teljesen másról számolt be.

pletyka-jak-and-daxter-es-legacy-of-kain-remake-ek-keszulnek-ps5-re.jpg

A titokzatos szivárogtató szerint a Bluepoint Gamesnél két játék is készül jelenleg. Az egyik a Jak & Daxter Re-Trilogy, amely a Naughty Dog akció-platformer trilógiáját újítaná fel, de nem különálló játékok formájában, mint például a Crash Bandicoot vagy a Spyro the Dragon esetében tette azt az Activision, hanem egyetlen nagy sztorivá összegyúrva a trilógiát, ehhez igazítva természetesen a játékmenet elemeit is - mindezt PS5 nyitócímként.

A másik játék szintén egy remake, méghozzá a Legacy of Kain alapján, a jogokat birtokló Square Enix közreműködésével, megtartva az eredeti sztorit, de erősen modernizálva a játékmenetet. Utóbbi tekintetében a fő inspirációs forrás a Dark Souls-széria lenne, ugyanakkor az eredeti játék környezeti fejtörői is megmaradnak - az viszont nem egyértelmű, hogy a franchise első darabjáról, a Blood Omenről vagy a Soul Reaverről van szó.

A pletyka szerint mindkét játék PS5-exkluzív lesz (a Jak-trilógia esetében ez persze nyilvánvaló), a Bluepoint korábbi kijelentésébe pedig, miszerint új játékuk "több, mint egyszerű remake", mindkét fenti projekt beleillene a leírás alapján. A következő hónapokban kiderül, mennyi igaz a fentiekből.