A Ubisoft 2011 novemberében hivatalosan is bejelentette a Rainbow Six-széria következő részét, mely a Patriots alcímet kapta. Ebben a híres terroristaelhárító alakulat a két Vegas után ismét hazai terepen veti latba a tudását olyan rosszfiúk ellen, akiknek annyira tele van a hócipőjük az Egyesült Államokkal és annak kiváltságos polgáraival, hogy készek ártatlan életek kiontására, követeléseiket nyomatékosítandó.

A játék a sorozat életében némileg új irányvonalat képvisel -- a taktikus akció és kooperatív élmény természetesen továbbra is jelen van, ám a történetben jóval nagyobb szerepet kapnak a morális döntések, amiket kihangsúlyoznak azok a jelenetek, melyekben a túszul ejtett áldozat felett vehetjük át az irányítást. Ezek során a szerepünk limitált, de megtudhatunk az alanyról néhány fontos részletet, hogy aztán a következő jelenetben már arról kelljen döntenünk, mit csináljuk a szerencsétlennel: megpróbáljuk leszerelni róla a bombát, ezzel megmentve mindenkit, vagy lökjük le a hídról, biztosítva a többség hazajutását.

Sajnos a játék fejlesztése nem halad valami túl jól, egyrészt azért, mert már hónapok óta egy mukkot sem hallottuk a hogylétéről, másrészt pedig mert a munkálatok időközben egy új kreatív vezetőt kaptak, majd pedig páran távoztak a csapatból. A Ubisoft utoljára tavaly nyilatkozott a játékkal kapcsolatban, s akkor azt mondta a vezérigazgató, hogy még készül a játék, de hozzátette: könnyen lehet, hogy a következő generációs konzolokra fog megjelenni, ami egyet jelent azzal, hogy ne mostanában várjuk a premiert.

A Rainbow Six: Patriotsszal kapcsolatos legfrissebb hír az, hogy talán csöndben elkaszálták. Az elmélet akkor merült fel, mikor kiderült, hogy Észak-Amerika egyik legnagyobb áruházlánca, a GameStop eltávolította a kínálatából a játékot, ilyet pedig csak akkor csinál, ha már biztos a játék végzete. A Ubisoft természetesen nem kommentálta a hírt, más áruházak adatbázisában pedig még most is megtalálható a Rainbow Six, így lehet hogy csak vaklármával van dolgunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Rainbow Six: Patriots -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: nem ismert