• A tavalyi nyár slágere volt a Pokémon GO
  • Az adatok alapján még most is töretlen a népszerűsége
  • Az elmúlt közel egy év alatt rekorbevételt termelt a játék

Tavaly morfondíroztunk párszor, hogy a Pokémon GO vajon egynyári őrület lesz, vagy kitart a siker. Nos a válasz úgy tűnik megvan, még mindig nagyon sokan játszanak vele. Jelenleg 752 millió letöltésnél jár a kiterjesztett valóságot felhasználó zsebszörnyvadász játék, és elképesztő bevételt termelt: megjelenése óta 1.2 milliárd dollár bevételt hozott a fejlesztőknek. Ebből a természetesen a 2016-os év hozta el a legtöbbet, mintegy 950 millió dollárt, de az idei esztendpben sincs ok a panaszra, hiszen még csak a felén vagyunk túl.

Az Apptopia adatai szerint ez év júniusában mintegy 60 millióan játszottak is vele, melyből 12 millió napi szinten legalább egyszer elindítja az alkalmazást. Igaz, ez elmarad a tavaly augusztusban mért 100 milliós csúcstól, de még így is figyelemreméltó szám, és ez alapján kijelenthető, hogy nem egynyári őrületről van szó. Ehhez persze köze lehet a júniusi frissítésnek, mely az eddigi legnagyobb volt a Pokémon GO történetében: raid csatákkal és új gym funkciókkal várja a nagyérdeműt.

Feltételezzük, hogy akik még most is játszanak vele már nem kapnak Darwin-díjat, tisztában vannak a játék veszélyeivel, nem másznak be a szomszédhoz, és az Ortodox templomokat is kerülik.

 pokemon-go-montazs.jpg