Jim Walls 1971-től szolgált a California Highway Patrolnál, majd 1986-ban egy akció során lövöldözésbe keveredett és megsérült, amely után leszerelt a testülettől. Nem sokkal később találkozott a Sierra Online társalapító tulajdonosával, Ken Williamsszel. Egy ebéd és egy közös raketballozás során felmerült az ötlet, hogy milyen jó lenne egy olyan játékot készíteni, mely a rendőri munkát mutatja be. Az együttműködés megkezdődött, ennek eredménye lett a Police Quest sorozat, melynek első része 1987-ben jelent meg.

A rajongók már nagyon régóta kérték Jimet, hogy térjen vissza a játékiparba, így néhány ismerősével és elismert hollywoodi szakemberekkel együtt megalapította a Jim Walls Reloaded nevű független játékfejlesztő stúdiót, és kitalálták a Precinct (Körzet) című játékot, melyet a Police Quest sorozat szellemi utódjának szánnak, és amely a tervek szerint egy ötrészes sorozat első darabja lenne. A játék főszereplője egy Maxwell Jones nevű rendőrtiszt, aki egy kitalált kaliforniai város, Fraser Canyon rendőrségéhez csatlakozik, hogy megoldja a város legnehezebb ügyeit.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Precinct műfaját tekintve egy belső nézetű kalandjáték lenne, melyben a játékost valóban rászorítanák arra, hogy próbáljon meg rendőrként gondolkodni. A kor technikai színvonalának megfelelően a fejlesztők teljes 3D-s környezetet ígérnek. Robert Lindsley, a Jim Walls Reloaded elnöke és a játék vezető producere kijelentette: "Mint a kalandjáték műfaj egyik megalkotója, Jim képes lesz arra, hogy egy klasszikus stílusú játékot alkosson. Ha ehhez hozzátesszük még a Sierra Online és más ipari veteránok tehetségét, össze tudjuk hozni a régit és az újat, hogy egy olyan játékot készítsünk, amelyben a történet, a színek, a karakterek, az animációk és a játékmenet találkoznak a legmodernebb elvárásokkal."

Jim Walls hozzátette: "A Police Quest sorozathoz hasonlóan a Precinct is arra kínál lehetőséget, hogy az emberek megtapasztalhassák, milyen rendőrnek lenni. A mai fejlesztési eszközökkel és lehetőségekkel olyan élményt tudok létrehozni, amelyet mindig is akartam. Azt akarom, hogy a Precinct újradefiniálja a klasszikus kalandjáték élményt, miközben a játékosok új generációjának hozza el a legjobb rendőr-kalandot."

Hogy ez megvalósulhasson, a fejlesztők 500.000 dollárt szeretnének összeszedni a Kickstarteren. A kért összegek öt dollártól 10.000 dollárig terjednek, és a jutalmak is igen jók (nekem legjobban a 700 dolláros tetszik, melyben a bónusz egy rendőrjelvény, melyet ugyanaz a cég készít, mely a hivatalos szolgálatok jelvényeit gyártja). A megjelenést 2014 harmadik negyedévére ígérik, digitális letöltőrendszereken.