Nem tudjuk pontosan, hogyan halad a Prey 2 fejlesztése, de az biztos, hogy nem áll jól a játék szénája. Erre bizonyíték az, hogy a folytatásról már több mint két éve semmi konkrétumot nem hallottunk, a Bethesda pedig nyíltan bevallotta, hogy nem elégedettek az eddigi eredményekkel, főleg miután milliós összeget költöttek a fejlesztésre.

Májusban az a pletyka röppent fel, hogy a fejlesztés körüli nehézségeket megelégelve a Bethesda elvette a projektet a Human Head Studios gárdájától, és a feladatot az Arkane Austinra (Dishonored) bízta, akik teljesen elölről kezdték a munkálatokat. A szóbeszéd, noha nem tudni honnan származik, nem nélkülöz minden alapot, hiszen logikus, hogy ha az egyik cégnél nem megy a munka, akkor egy ügyesebb gárdára bízzák azt -- a hír azonban, mint kiderült, nem igaz: Pete Hines a minap cáfolta a pletykát, s kijelentette, hogy a Human Head még mindig a Prey 2-n dolgozik, az Arkane pedig a saját dolgát végzi.

A Prey 2 egyébként továbbra sem éri el a kiadó által támasztott minőségi elvárásokat, így addig nem is fogják kiadni, ameddig egy olyan programot nem tudnak készíteni, amivel öröm játszani. Ez azt jelenti, hogy a megjelenéstől még egészen messze vagyunk, s a hivatalos részleteket se mostanában várjuk, de legalább már kiszivárgott pár játékkép, csak azt nem tudjuk, hogy ezek mikoriak.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Prey 2 -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen