• A Prey az ígéretek szerint nem lesz olyan bugos, mint a Dishonored 2
  • Ezt a játékot ugyanis PC-re fejlesztették
  • Rengeteg tesztet elvégeztek különféle konfigurációkon
  • Ugyanakkor 100%-os garanciát nem tudnak adni

Sajnos az Arkane játékok nem éppen arról híresek, hogy minden hiba nélkül kerülnek a piacra. Legutóbbi programjuk, a Dishonored 2 már az első nap 9 GB-os patch-csel örvendeztette meg a játékosokat, és azóta is jó néhány hibajavítás futott be hozzá minden platformon. A legtöbb probléma a PC-s változatot érintette, úgyhogy nem csoda, hogy a számítógépek hívei aggódnak az újabb Arkane alkotás, a Prey miatt.

A stúdió elnöke, Raphael Colantonio a Gamespotnak árulta el, hogy az Arkane Austin emberei megkettőzött erőfeszítésekkel tesztelték a PC-s változatot. Ezúttal ráadásul nem egy átportolt játékról van szó, a Prey-t eleve PC-re kezdték fejleszteni, innét vitték át PS4-re és Xbox One-ra. Ráadásul ez a játék a CryEngine 3-at használja, nem a házon belül összehozott Voidot, ami az Arkane Lyon Dishonored 2-jét hajtotta. A CryEngine 3 meg azért egy elég stabil motor.

Ugyanakkor Colantonio hozzátette, hogy sosem garantálhatnak 100%-os hibamentességet PC-n, mert ezen a platformon legtöbbször a különböző hardverkonfigurációk miatt jelentkezhet egy-egy hiba. Megeshet, hogy a játék megjelenése előtt egy nappal kijön egy új driver vagy hardver, ami hibákat okoz a programban, amit már csak utólag tudnak javítani. Viszont ezekben a percekben, rengeteg különféle konfiguráción történt teszttel a hátuk mögött magabiztosan ki meri jelenteni, hogy a Prey kiadásra kész állapotban van.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!