A Konami bemutatta a Pro Evolution Soccer 2015-öt, ami már teljes gőzzel robog az Xbox One és a PS4 képviselte generáció felé. Ezúttal viszont úgy néz ki, a Konami nem megy fejjel az EA-nek, és csak késő ősszel / télen dobja piacra a programot, mely a már említett masinákra, PC-re és "további platformokra" lesz kapható.

A Pro Evolution Soccer 2015 a Metal Gear Solid 5-öt is hajtó FOX Engine-nel operál, ami sokkal fejlettebb, mint bármelyik eddigi PES-es motor volt (a PES 2014-et is egy FOX-variáns hajtotta, de a Konami szerint az a kód még gyerekcipőben járt). A Kojima Productions által kifejlesztett grafikusmotor flexibilitásának köszönhetően a Pro Evolution Soccer 2015 minden eddigi résznél jobban nézhet ki, és természetesen a fizikai szimuláció is nagyot szökken a valóság irányába -- persze nem szabad elfelejteni, hogy a konkurens FIFA 15 is rendesen fejlődik addig.

A játékmenet változtatásai is elsősorban a technológiai előnyök köré összpontosulnak: jobb mesterséges intelligenciát, okosabb passzrendszert, érzékenyebb irányítást és kidolgozott online játéklehetőségeket kapunk. Alant képek, lehet nézelődni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!