Az Oxymoron Games bejelentette játékát, a Project Hospital-t, egy kórházas témájú menedzser programot, mely igen csak hasonlít a kilencvenes évek egyik nagy sikerjátékára, a Bullfrog által készített Theme Hospital-ra. Az Oxymoron nem szégyenlős, amikor a játékát a klasszikushoz hasonlítja.

„Emlékszel még, amikor egy kórház építése a legmenőbb dolog volt, amit egy PC-n csinálhattál? Nézni, ahogy a betegeid meggyógyulnak, próbáltad elkerülni a végzetes katasztrófákat és igyekeztél beírni nevedet az orvoslás történelmébe? Abban hiszünk, hogy a kórházas téma tisztességes figyelmet igényel, és mi azon dolgozunk, hogy újra elérhető legyen egy kórház menedzsment program kellő mélységgel. Vajon a nosztalgiát gyógyítani fogja a Project Hospital?”

A játék a retró, izometrikus kamerakezeléssel jelenik meg, és nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy egyszerre lehessünk kiváló építészek, sikeres menedzserek és peofi doktorok egy időben. A kibontakozó megalomániás orvosi elmék megépíthetik saját kórházukat emeletről emeletre, vagy akár választhatnak egyet az előre elkészítettek közül és teljes mértékben koncentrálhatnak az adminisztrációra és gyógyításra. A sikeres kórház titka, hogy egyszerre tudjuk irányítani az összes részleget és az egész kórházi személyzetet. Az Oxymoron nyilatkozata szerint több száz létező betegség és sérülés típus fog bekerülni a játékba.

A Project Hospital az első saját játéka a prágai székhelyű Oxymoron Games-nek. Korábban dolgoztak olyan alkotásokon, mint a Mafia II, Mafia III, a Quantum Break, Top spin 4 és a Euro Truck Simulator. A játék jövőre érkezik Steam-re.