• A Sony szerint forradalmi technológia a Project Morpheus
  • Legalább akkora előrelépés, mint a hangosfilmek voltak
  • Megjelenési dátum még mindig nincs

Dave Ranyard, a Sony London Studios első embere a DICE Europe konferencián kijelentette, hogy a Project Morpheus és az ehhez hasonló virtuális valóság eszközök forradalmi technológiának tekinthetők, amik legalább akkora előreugrást jelentenek, mint amekkora a hangosfilmek bemutatkozása volt -- mellesleg szerinte hasonló kritikákat kapnak ezek is.

Ranyard elmondta: természetes folyamat minden forradalmi technológia felbukkanása után, hogy kritizálják az emberek, mert a jövevény megbolygatja a megszokott rendszert. Ezt csinálta a tévé a rádióval, a már említett hangosfilmek pedig az addig domináló némafilmekkel.

A virtuális valóság technológia jelenleg ennek a ciklusnak az elején tart, de Ranyard azt mondta, hogy folyamatosan fejlődni fog, mielőtt elfogadottá nem válna. Fel is sorolta, hogy már most milyen területeken lehet használni a szemüvegeket, többek között azt, hogy követhető a szem mozgása, vagy a Move perifériával történő együttes használat -- szerinte egyelőre nincs kőbe vésve, mire használható a VR, de ezt idővel majd sikerül meghatározni.

Project Morpheus