A PS Plus előfizetők ebben a hónapban is három játékot csaphatnak hozzá a könyvtárukhoz. Cím szerint a Wreckfestet PS5-re, PS4-re pedig a Stranded Deepet és jelenlegi ajánlók tárgyát, a 2018-ban megjelent Battlefield 5-öt.

A Battlefield 5. számozott példánya visszatért a kaptafához és újra a második világháborúba invitált meg minket. Ám a fejlesztők ahelyett, hogy sokadszorra tárták volna elénk a háború ismert csatáit, ezúttal kisebb, kevésbé ismert ütközeteket mutat be. Így megtapasztalhatjuk, hogy milyen volt az észak-afrikai hadjárat, a rotterdami csata és Norvégia megszállása.

A játék a Battlefield 1-hez hasonlóan tartalmaz egyjátékos módot, egész pontosan ezúttal is az ott látott War Story-k tértek vissza, amik afféle antológiaként vezetnek végig minket a második világháborún, különböző emberek szemszögén át bemutatva a csatákat. Természetesen ezekben az akció dominál és nem feltétlen a történelmi hűség, vagyis egymagunk képesek leszünk visszaverni egy kisebb német hadsereget. Az akciókat pedig a megszokott heroikus és érzelemdús, plusz látványos átvezetők kötik össze.

Az egyjátékos mód tehát izgalmas, de eléggé rövid, és összességében csak arra jó, hogy megismerjük a játék mechnaikáját és a fegyvereket. Ezt a tudást aztán hasznosíthatjuk a Battlefield 5 többjátékos módjában. Ezen a téren az egyik újdonság a Grand Operations, amely a Battlefield 1-ben még Operations címen futott és több különböző játékmód (Conquest, Breakthrough, Frontlines) miceli össze egy több fázisú csatában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A játékmenetbeli újdonságok egyik legfontossabbika, hogy a szakasztagok feléleszthetik egymást, míg a szanitéc a csapat bármelyik tagját lábra állíthatja, ráadásul gyorsabban, mint a többiek. Szintén újdonságnak számítanak a bevethető szakaszvezetői bónuszok. Ezek hasonlítanak a Call of Duty Score Streakjeire, vagyis minél több pontunk van szakazvezetőként, annál erősebb extrákat aktiválhatunk, mint például a V1 bomba.

A Fortification lehetőségével pedig immár építkezhetünk is. Na, azért nem kell attól félni, hogy a kereszttűzben kell kiásnunk egy bunkert, csupán homokzsákfalakat, tankcsapdákat vagy szögesdrótakadályokat emelhetünk. Sőt, akár egy lerombolt hidat is újraépíthetünk, illetve egyes ellenőrzőpontokon járműszületést és javítást biztosító állomásokat is felhúzhatunk.

És ez csak néhány újdonság, amivel a Battlefield 5 szolgál, amit most a PS Plus előfizetők maguk is felfedezhetnek.