Szeptemberben sem maradnak ingyenes szórakozás nélkül a PS Plus előfizetői: ebben a hónapban a Darksiders 3 és a Batman: Arkham Knight a két ajándék cím. Következzen rövid ajánlónk az Apokalipszis harmadik lovasát főszerepbe állító játékról.

Az emberiség legősibb könyve, a Biblia tele van csodálatos, felemelő történettel, de ugyanígy megtalálható benne jó néhány elgondolkodtató írás, melynek egyik darabja János Jelenések könyve, ami nagy valószínűséggel Kr. u. 90-ben született. A Jelenések könyve apokaliptikus írás, melyben a világ végéről és az új világ eljöveteléről mesélt János a követőinek, akik Patmosz szigetén, a római rabság alatt gyűltek köréje.

Ebben az írásban már szerepelt az Apokalipszis négy lovasa: Háború, Halál, Harag, Éhínség – ők a Végítélet Hírhozói. Televíziós sorozatokban, könyvekben, filmekben már régen jelen vannak, PC-s/konzoljátékokban azonban csak 2010-ben tűntek fel. A Darksiders elő része Háborút állította a középpontba, a Menny és Pokol véres csatájában. Két évvel később a Darksiders 2-ben már Halál volt a főszereplő, de arra, hogy Haragot is megismerjük, egészen 2018-ig kellett várni.

A Darksiders 2 és 3 között hat év különbség van, és ez meg is látszik a Gunfire Games alkotásán. Fury, vagyis Harag, a Gunfire Games játékában egy nő, aki feladatául kapja, hogy kerítse kézre az elszabadult hét főbűnt. Ennek megfelelően a moralitás sokkal nagyobb szerepet kap a Darksiders 3-ban, mint az eddigi részek esetében, a bűnök ráadásul meg is kísértik a dühös hölgyet. A kérdés az, vajon ellen tud állni nekik?

A Darksiders 3 az apokalipszis idején játszódik, tehát harc van benne bőven, ez viszont már inkább souls-like, még ha nem is annyira brutális nehézségűre van belőve, mint a FromSoftware címeiben. Fury klassz és használható képességekkel rendelkezik, a Darksiders 3 tálalása csodálatos, viszont a története csak jó, de nem kiemelkedő. Ennek ellenére a trilógia legjobban sikerült darabja lett a Lovaslányt főszerepbe állító epizód, amit minden rajongónak ki kell próbálnia. Nem fogjátok megbánni a vele töltött időt!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!