Ahogy azt mostanában megszokhattuk, a Sony ebben a hónapban is három ajándék játékkal kedveskedik a PS Plus előfizetői számára. Elsőként a kizárólag PS5-ön elérhető Destruction AllStarsról olvashattok egy rövid ajánlót.

A roncsderbis játékok egykoron teljesen hétköznapi jelenségnek számítottak a kínálatban, manapság azonban ez sajnos egyáltalán nincs így, ezért mindenképpen felüdülés, ha egy hasonló cím színesíti a felhozatalt. A Destruction AllStars márpedig ilyen, ahol akadályokkal teli arénákban kell egymásnak esnünk felturbózott járműveinkkel.

A Lucid Games játéka tulajdonképpen olyan, mint egy globális sportesemény, melyet nézők milliói követnek – mind az egymással csattanó autók, mind pedig a versenybe szálló sztárok miatt. Nekünk a 16 AllStar valamelyikét kell harcba küldenünk, ez pedig alapvetően határozza meg lehetőségeinket, hiszen mindegyik karakternek más járműve van, egyedi tulajdonságokkal és teljesen eltérő játékstílusokkal. 

A cél tehát a többi autó elpusztítása, itt azonban még nem ér véget a küzdelem, ha ugyanis járgányunknak annyi, akkor két lábon folytatódik a buli, és így kell megpróbálnunk kikerülni a többieket különféle akrobatikus mozdulatokkal. Az egyes karakterek itt is eltérő képességgel bírnak: van, aki láthatatlanná tud válni, de olyan is, aki például dupla ugrással rendelkezik. A "gyalogos" ellenfeleket pedig egyáltalán nem szabad lebecsülni, hiszen akár a többiek autóit is el lehet csenni.

A változatosságot a különféle játékmódok biztosítják. A Carnado esetében például csak akkor kapjuk meg végleg a megszerzett pontokat, ha a pálya közepében lévő tornádóba hajtunk, a Stockpile-ban a kijelölt területeket kell elfoglalnunk, a Gridfallban pedig mindenki limitált mennyiségű élettel rendelkezik, ha kifogy, akkor kiesik a meccsből.

A Destruction AllStars tehát nemcsak egy látványos és stílusos, hanem rendkívül változatos roncsderbis élmény is lesz egyben, amiben mindenképpen örömüket lelik majd azok, akik szeretik a négy keréken vívott arénaharcokat, hiszen ilyen modern köntösben még nem nagyon volt erre lehetőség – pláne ingyen.

A Destruction AllStars április 5-ig adható hozzá ingyen a könyvtárhoz a PS Plus előfizetők számára.