Január 7-én lesznek elérhetőek a legújabb ingyenes játékok a PS Plus előfizetői számára, akik ebben a hónapban az Uncharted: The Nathan Drake Collectiont és a Goat Simulatort kapják meg. Most utóbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

Néha a legőrültebb ötletekből lesznek a legjobb játékok, és bár a Goat Simulator sosem volt a közelében annak, hogy bármiféle komolyabb kitüntetést nyerjen, arra tökéletes volt, hogy rávilágítson: szimulátor alatt nem csak valami véresen komoly és pepecselős dolgot lehet érteni. Olyannyira nem, hogy a Coffee Stain játéka ennek a tökéletes ellentétét képviseli.

A teljesen random alapötlet nem véletlen, a Goat Simulator ugyanis egy belsős game jam ("dobjunk össze gyorsan valami játékot") este során született meg, színtiszta poénként, végül azonban olyan jó volt a fogadtatása, hogy a készítők úgy döntöttek, van annyi az ötletben, hogy teljes értékű játék készüljön belőle. Ennek immáron több mint öt éve, hiszen az eredeti PC-s verzió még 2014-ben jelent meg, PS4-re pedig 2015 óta elérhető a játék - ebben a hónapban ingyen, ha van előfizetésünk.

Oké, de mit kell benne csinálni? Röviden: rombolni. A Goat Simulator kicsit olyan, mint a gördeszkás játékok, mint mondjuk a Tony Hawk's, még szaltózni is lehet benne. De a hasonlat inkább arra irányul, hogy a kombózás itt is elengedhetetlen, vagyis minél több "trükköt" fűzünk egymásba, annál nagyobb a szorzónk és annál több pontot kapunk. Ugyanakkor vannak konkrétabb célok és gyűjtögetnivalók is, melyek arra ösztönöznek, hogy kihozzuk a maximumot a nyitott világból, de sztorira vagy bármi komolyra azért ne számítsatok.

...amire viszont számíthattok, az a rengeteg bug, melyek jelenléte teljesen szándékos. A falon átlógó dolgok vagy éppen a megőrülő rongybabamodell itt abszolút hétköznapinak számít, amivel a fejlesztők a játékélményt szerették volna még viccesebbé tenni. Szerencsére a durvább hibákat kiszűrték a készítők, szigorúan azokat hagyták csak bent, amiken lehet egy jóízűt nevetni.

Lényeg a lényeg: ha valami komolytalanra és céltalanra vágysz, amivel két perc alatt kikapcsolhatod az agyadat, akkor a Goat Simulator még ennyi év után is tökéletes választás. Meg hát ki ne szeretne kecske lenni!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!