Ahogy azt már nem egyszer elmondtuk, június az a hónap, mikor megújul, átalakul és kibővül a Playstation Plus szolgáltatása, de persze van, ami nem változik, így az előfizetők ebben a hónapban is lecsaphatnak a szokásos játékadagjukra. A júniusra szánt trió egyike az időközben már PC-re is ellátogatott God of War, ami PlayStation egyik gyöngyszemeként garantáltan felejthetetlen élmény lesz azoknak, akiknek kimaradt, és azoknak is, akik már nem első alkalommal vetik bele magukat.

A God of War-sorozat első megjelenése, azaz 2005 óta megkerülhetetlen oszlopa a PlayStation játékfelhozatalának, a mellékágakat nem számítva, a harmadik számozott epizóddal azonban lezárulni tűnt Kratos ámokfutása. Egy istent megölni azonban nem könnyű, antihősünk 2018-ban pedig vissza is tért, és a sorozat folytatása több szempontból is első lett: első kalandunk a skandináv panteonban, és egyúttal az első a sorozatban, mely PC-re is megjelent idén januárban.

Az új felvonásban Spárta Szelleme új életet kezdett, családot alapított, ám feleségének halálával olyan események veszik kezdetüket, melyek újfent megállíthatatlan spirálba rántják őt és fiát, Atreust. Ezúttal is megjárjuk a poklokat, ahogy a világfa által összekötött Kilenc Világ elérhető szeleteit bejárva egyetlen cél lebeg a szemünk előtt: eljuttatni kedvesünk hamvait mindenek legmagasabb csúcsára. Kratos nem csak különféle szörnyekkel és istenekkel akasztja össze a bajszát, hanem új kihívásokkal, az apaság és gyereknevelés nehézségeivel, valamint saját múltjával is meg kell küzdenie útja során.

Küldetésünk során fiunk mellett egy szokatlan útitársat is kapunk, de más barátokat is szerzünk, valamint a Leviatán fejszét, melynek nem csak a harcban, hanem a környezeti fejtörőkben is hasznát vesszük. Persze idővel előkerülnek a Száműzött Pengéi is, és a sorozatra jellemző ultra-erőszakot és brutalitást ugyan kicsit visszatekerik, de nem maradunk felnégyelés és aprítás nélkül sem. Ráadásul ezzel még közel sem ér véget Kratos története ebben a világban, hiszen a folytatás a skandináv „világvége” nevét, a Ragnarököt viseli alcíméül. Az új etap, a God of War Ragnarök a jelenlegi tervek szerint még valamikor idén megjelenik, így még bőven van idő pótolni a lemaradást.