Bár már idő előtt lehullott a lepel a PlayStation Plus novemberi felhozataláról, azért megnyugtatásként nem sokra rá maga a Sony is megerősítete, hogy melyik három – vagyis bizonyos tekintetben négy – játék üti ezútta az előfizetők markát. A PlayStation Plus részeként ebben a hónapban a játékosok olyan címekkel bővíthetik gyűjteményüket, mint a kihívásokban bővelkedő  Nioh 2 / Nioh 2 Remastered, a varázslatos LEGO Harry Potter Collection, valamint a súlytalanság nehézségeibe betekintést nyújtó Heavenly Bodies.

heaven1.jpg

A 2pt Interactive alkotása még egész frissnek számít, hiszen még egy éve sincs, hogy megnyitotta előttünk a végtelen világűrt. A Heavenly Bodies keretében az 1970-es évekbe visszautazva kell asztronautaként helytállnunk egyedül, vagy akár egy barátunkkal közösen, ahogy fokozatosan megtapasztaljuk, miként nehezíti meg a legegyszerűbb feladatokat is a súlytalanság.

heaven2.jpg

A játék különböző feladatokon keresztül ad mókás és roppant kaotikus betekintést abba, mennyire nem egyszerű az asztronauták munkája és mindennapjai, ahogy antennákat próbálunk beállítani, hibákat kijavítani vagy épp aszteroidákat megfúrni a gravitációtól mentes terekben hadonászva, ahol semmi sem marad a helyén, semmi sem biztonságos, és semmi sem egyszerű.

A Heavenly Bodies sajátos mozgási rendszerrel, mókás és időnként szürreális módon önti szórakoztató formába a világűr felfedezőinek megszokott, és nem éppen mindennapi feladatait és megpróbáltatásait, ahogy szkafandert és sisakot húzva igyekeznek átverekedni magukat a világűr eléjük állított minden kihívásán.