Lassan megint elrepül egy év, hiszen már 2023 utolsó előtti hónapját tapossuk, ami egyúttal azt is jelenti, hogy újabb csokor játék várj a PlayStation Plus előfizetőkre. A novemberi kínálat szokás szerint már a hivatalos leleplezés előtt kiszivárgott, melynek részeként a Nioh 2 / Nioh 2 Remastered kihívásaiban, a Heavenly Bodies űrfeladataiban és a LEGO Harry Potter Collection varázslatos kalandjaiban merülhetünk el kedvünkre.

lego1.jpeg

Talán senkinek sem kell bemutatnunk J.K. Rowling világszerte ismert regényeit, melyeket olvasna milliók álmodoznak arról, hogy egyszer a postájuk között találják a sorsfordító levelet, miszerint felvételt nyertek a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. A varázslatos könyvek óriási népszerűségére való tekintettel nem csoda, hogy az évek során a legkülönbözőbb formákban elvenedtek meg Harry Potter és barátai kalandjai, filmek mellett videójátékokként is. Ezt a ziccert természetesen a TT Games sem hagyhatta ki, a kötetek cselekményét pedig két részletben dolgozták fel, a megszokott humoros, családbarát és kockákkal teli stílusukban.

lego3.jpeg

Elsőként a LEGO Harry Potter 1-4 mutatkozott be 2010 nyarán, amiben Harry mágikus kalandjainak kezdetétől egészen a Tűz Serlegéért folytatott küzdelem végéig ragadhattunk pálcát a közkedvelt szereplőkkel, ismerős helyszínek során át. Persze a folytatásra sem kellett sokat várni, hiszen 2011 végén újra begurult a Roxfort Expressz, rajta a LEGO Harry Potter 5-7-tel, ami a villámsebhelyes csodagyerek történetének maradékát is megelevenítette. 

Szerencsére a későbbi generációk sem maradtak ki a varázslatos kockakalandból, a Warner Bros. ugyanis 2016-ban egyetlen kollekcióban egyesítette – ráadásul felújítva – a korábban két részletben kiadott gyűjteményt LEGO Harry Potter Collection címen, amivel bárki felidézheti kedvencének teljes történetét, családbarát stílusából adódóan akár családjával, gyerekeivel együtt is. A LEGO-játékok egyszerű és szórakoztató játékmenetével valószínűleg ez a legtöbb korosztályt lefedő, legelérhetőbb és legszórakoztatóbb módja a sorozat megismerésének.