Esővel, majd széllel és napsütéssel köszöntött be az október, a PlayStation Plus előfizetők pedig hasonlóan változatos felhozatalnak örvendhetnek a hónapban. Rögtön egy verekedős csodával, az Injustice 2-vel indítunk, mely után akár a nappaliban összeállított versenypályán is száguldozhatunk a Hot Wheels Unleashed kisautóival, gyermekkorunkat megidézve. No, és persze itt a Superhot, mely az elmúlt évek egyik talán legstílusosabb lövöldéje!

A Superhot nem mai csirke, de a mai napig megállja a helyét, részben az alapötlet egyedisége, másrészt a kivitelezés minősége miatt is. A 2013-ban még csak böngészőben játszható alapötlet olyan közönségsiker lett, hogy egy évre rá Kickstarterre ment, majd az ott aratott siker, és az ezt követő két és fél éves fejlesztési ciklus után megjelent, mint teljes játék – ezt nem is olyan régen pedig követte a Mind Control Delete is, önálló kiegészítő-folytatás hibridként. De ne szaladjunk ennyire előre.

Mert a játékban sem érdemes ész nélkül rohanni, az alapötlet részeként az idő a játékossal együtt mozdul, amúgy csak csigatempóban vánszorog. Bőven akad időnk tehát megtervezni következő mozdulatunkat, mellyel a folyamatosan záporozó és igen gyors ellenfelek közt szükségünk is lesz. Golyókat kerülhetünk ki, lőhetünk le a röptükben, vagy akár ketté is vághatunk, esetleg egyszerűen a tereptárgyakkal kínálhatjuk meg arc nélküli ellenfeleinket, a lényeg a pontosság, a stílus csak ráadás.

Nem úgy a megjelenésnél, ahol a Superhot is roppant stílusos: a stilizált, fehér környezetben az ellenfelek összetéveszthetetlen vöröse, és a fegyverként hasznosítható eszközök feketéje az egyetlen, amire figyelnünk kell. Az egyre szürreálisabb történet során nem csak a játékon belüli valóságot kérdőjelezzük majd meg, hanem már-már a sajátunkat is, ahogy szinte hipnotizál az addiktív játékmenete. Ha eddig kimaradt, most itt a ragyogó alkalom pótolni az elmaradást!