A Playstation Plus szeptemberben is elég vegyes kínálattal jelentkezett: míg a Need for Speed Heat őrült utcai versenyein mellékvesénket dolgoztatjuk meg, addig a Toem kicsit lelazítja az idegeket és picit megtornáztatja az agytekervényeket. Végül, de nem utolsó sorban a Granblue Fantasy Versus a reflexeinket teszi próbára küzdőterein számos harcosával, mindezt animált köntösbe öltöztetve.

A Granblue Fantasy széria eredetileg mobilokon indult el, és viszonylag rövid idő alatt igen nagy népszerűségre tett szert, elsősorban Japánban. A körökre osztott harcokkal operáló akció-szerepjátékot először egy anime adaptáció követte, majd következő állomásként egy verekedős játékkal folytatta pályafutását Granblue Fantasy Versus címen, amit a tervek szerint a jövőre érkező a Granblue Fantasy: Relink fog követni, bár már más műfajban.

A váratlan műfaji váltás persze nem a véletlen műve volt, a nyugati közönséget célzó játékban így akarták elkerülni azt, hogy az irgalmatlan mennyiségű fiktív történelemmel elriasszák a játékosokat. A Granblue Fantasy Versus ráadásul nem teljes egészében működik „hagyományos”, egy-egy elleni verekedős játékként, a sztori-módban (RPG mode) inkább egy oldalnézetes beat 'em uphoz hasonlít, nyomokban szerepjátékos elemekkel, melybe akár kooperatívan is belevághatunk.

A játék tehát tökéletes választás lehet mindazoknak, akik egy kicsit jobban el szeretnének merülni a Granblue Fantasy univerzumában, hiszen az RPG mód erre tökéletes alternatívát kínál, míg a Versus mód lényegében egy verekedős játékot ad, amivel el lehet ütni (szó szerint) az unalmas, borongós szeptemberi délutánokat.