A saját történetében minden gonosz jófiú – talán ezzel lehetne a legjobban leírni a LEGO DC Super-Villains-t, amely a szokásos legós kalandozást hozza el, csak a főhősök ezúttal a DC univerzum főgonoszai. Nekünk ehhez a teamhez kell csatlakoznunk frissen megalkotott super-villainünkkel.

A történet a Justice Syndicate feltűnésével kezdődik, ami egy párhuzamos univerzumból érkezik, és a rejtélyes módon eltűnt Justice League helyére kívánnak lépni. A játék elején azonban láthatjuk, hogy épp a Syndicate az, amelynek tagjai – mily meglepő fordulat – eltüntetik a League-et. Erről tudunk mi és Harley Quinn, de utóbbi hiába próbálja elmagyarázni a többieknek, hogy mi történt, senki sem hisz neki. Persze később Joker, Lex Luthor és a többi gonosztevő is rájön a turpisságra, és együttes erővel megalakítják az Injustice League nevű formációt, hogy megmentsék a Földet.

A LEGO DC Super-Villains annak ellenére, hogy szereplői rosszfiúk és -lányok, bővelkedik mókában és könnyed akciózásban. Látvány terén igencsak színes, karaktergenerálója rendkívül részletes, és olyan hangszínészek keltik életre a kis bábukat, mint Kevin Conroy, Mark Hamill, Tara Strong, Nolan North és Michael Ironside.

A játéktér hatalmas, nyílt világ, ahol akárhová elmehetünk. Lépten-nyomon belefutunk majd valami tennivalóba, vagy gyűjthető cuccba, a később kioldható karakterekkel visszatérve pedig új utak nyílnak meg előttünk. Sőt, a DC Superheroes mintájára ismét kocsikázhatunk, akár a GTA-játékokhoz hasonlóan a nyílt utcán kirángatva a sofőröket járműveikből.

Mindent összevetve a PS Plus decemberi ingyenes játéka, a PS4-re tölthető a LEGO DC Super-Villains egy kellemes, könnyed kikapcsolódást biztosító játék, ami pont jó lehet az ünnepekre.