Természetesen júliusban sem maradnak ingyenes játékok nélkül a PS Plus előfizetők: ebben a hónapban három ajándék cím tölthető július 7-től egészen a hónap végéig. Ebben a hónapban az NBA 2K20-at, az ERICA-t és a Rise of the Tomb Raidert zsákolhatjuk be. Most a 2K sportjátékáról olvashattok egy rövid ajánlót.

Amióta az EA befejezte az NBA Live programok fejlesztését, a 2K egyeduralkodó lett az amerikai kosárlabda bajnokság aktuális szezonjait feldolgozó játékok készítésében. A 2017-es epizódtól kezdve egyre jobb értékeléseket kapott a sorozat, legalábbis az újságíróktól, ráadásul az NBA 2K18-ban bemutatkozott a szomszédság, amivel a játék kvázi fél MMO-vá alakult. Ez a funkció az azt követő részekben is megjelent, így az NBA 2K20-ban is, amit ebben a hónapban a Sony ingyen ad a PS Plus előfizetőknek.

Az NBA 2K20 szinte tökéletes kosárélményt kínál, egy szinte minden részletre kiterjedő karaktergeneráló lehetőséget, remek passzokat, látványos zsákolásokat, férfi és női ligát (ez a sorozatban újdonság), szóló és online játékot, szóval szinte végtelen játékórát. A kampány érdekes, de megvalósításban rosszabb lett, mint az előző évben: a főszereplőt egy kb. 5-6 órás cinematicon kell keresztülvezetni, melyet időnként hosszabb-rövidebb (köz)játékok szakítanak meg. Ezek alatt próbaedzésen kell részt venni, súlyt emelni, fekve nyomni, és így tovább… A vége persze az, hogy hösünk bekerül a profi ligába és elindul a karrierje.

Az NBA 2K20 jó játék, de sajnos vannak hátrányai is, egyrészt rengeteget tölt, másrészt pedig a 2K monopolhelyzetével visszaélve telepakolta az egészet mikrotranzakcióval. A (gyorsabb) fejlődéshez bizony pénzt kell költeni. Ez persze nem kötelező, de ebben az esetben marad a hosszú órákig tartó grind, egészen addig, amíg össze nem jön az áhított kosaras cipőre/frizurára/tetkóra/stb.-re elegendő pénzmag. A szomszédság egyébként csak a profi ligába való bekerülés után nyílik meg, de ezen a területen is rengeteg mindent lehet csinálni: van edzőterem, gyakorlópálya, sőt az apartmant is tetszőleges módon lehet dekorálni…

Az NBA 2K20-at így minden sportjáték rajongónak érdemes kosárba tennie és letöltenie, hiszen tálalásában nagyon jó, játékmenetében remek, hosszú órákig szórakozást adó játékot kínál a Sony. Ha túl tudtok lépni a mikrotranzakció jelenlétén, akkor majd látni fogjátok, hogy a Metacriticen szereplő játékos értékelések összpontszáma közel nem reális. Lehet az NBA 2K20-ban élvezetet találni, csak meg kell találni, meg kell látni ennek helyét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!