A PS Plus előfizetők novemberben sem maradnak extra játék nélkül, és ahogy azt már megszokhatták, ezúttal is három programmal gazdagodhat a könyvtáruk. Az űrben játszódó Heavenly Bodies és a varázslatos legókalandokat kínáló LEGO Harry Potter Collection mellett ugyanis bezsákolhatjuk a Nioh 2-t is, méghozzá két kiszerelésben. Az eredeti programot PS4-re, míg a remastered változatot PS5-re húzhatjuk be, kizárólag konzolunkon keresztül.

A FromSoftware játékai, mint például a Dark Souls-sorozat, legendásan nehezek. De a Team Ninja úgy döntött, még erre is rátesznek egy lapáttal, így megalkották a 2017-ben kiadott Nioh-t. A FromSoftware felvette a kesztyűt, és elkészítette a Sekiro: Shadows Die Twice-t, amire a Team Ninja válasza a PS Plus e havi kínálatának egyik játéka, a Nioh 2 lett. Ez nem csak a Sekirót, de az első epizódot is lenyomta nehézségben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A sztori nagyjából fél évszázaddal játszódik az első rész előtt, méghozzá az egymással a hatalomért civakodó hadurak időszakában, a Szengoku-korban. Hősünk Hidé, egy ember-jókai hibrid, azaz az anyja a japán hitvilág egyik démonja volt. Nemét és külsejét mi szabhatjuk meg, története pedig a bosszúra is éhező, magányos vándor és jótevő vonalat képviseli. Útja során barátokra és ellenfelekre lel, utóbbiból jó sokra, szamurájokra és démonokra egyaránt.

A Nioh 2 játékmenete nem változott az elődjéhez képest, ha azt ismerted, ebbe is egyből bele fogsz tanulni. Ha pedig újonc vagy, irány a tutorial pálya, ahol kedvedre gyakorolhatsz, ugyanis többször kijátszható. A képességfa és a tárgyrendszer sem sokat változott, csak átláthatóbb és letisztultabb lett.

Persze a Nioh 2 azért újdonságot is tartalmaz, méghozzá a jókai oldalról. Hidé az ereiben folyó démoni vérnek hála ugyanis jókai formát ölthet. Ekkor gyorsabbá, erősebbé és egy rövid időre halhatatlanná válik. A játék során rá is fogunk kényszerülni erre, mert némelyik boss hajlamos áthúzni hősünket a démonok síkjára, ahol emberi formában lassabb, fáradékonyabb és gyengébb.

Az ellenfelek többsége szintén ismerős lehet az első Nioh-ból, de a bossok mind egyediek és kemények, vérrel és verejtékkel kell megfizetni a tanulópénzt, hogy végül a halálba tudjuk küldeni őket. És ez a Nioh 2 igazi ereje, hogy bitang nehéz. Nem csak az ellenfelek önmagukban, a pályák is teli vannak veszedelmes szakadékokkal és savas pocsolyákkal, szóval egy rossz lépés is a halálunkat okozhatja. Így ez a játék remek választás lehet azon PS Plus előfizetőknek, akik szeretik a kemény kihívásokat, a japán miliőt és mitológiát, valamint a pörgős akciókat.