Az első Persona játék, az 1996-ban megjelent Revelations óta az Atlus sorozata gyakorlatilag kultstátuszba emelkedett. Sok más szériával ellentétben azonban a Persona nem lett minden évben új részt kapó cím, így a minőség nem csökkent, sőt, a 2017-es Persona 5-tel elérte a sorozat a csúcspontját, amit még tovább emelt a Royal alcímet kapott kiadás. A Persona 5 Strikers, a PS Plus harmadik játéka azonban nem a Royal eseményeit veszi alapul, hanem visszatér az eredeti 5. epizódhoz, ezzel alaposan megkavarva a dolgok menetét.

A Persona 5 Strikers főszereplője ezúttal is Joker, aki visszatér Shibuyába, de ahelyett, hogy élvezhetné a plázákban történő pénzköltést, újra össze kell állnia a Fantom Tolvajokkal, hogy megoldják az eltévelyedett lelked problémáját. A történet fél évvel a Persona 5 eseményei után veszi fel a fonalat, azonban jó néhány dolgon változtattak a fejlesztők, amelynek a rajongók nem biztos, hogy örülnek, vagy örülni fognak: ilyen például, hogy a Strikers kukába dobta az alapjáték körökre osztott harcrendszerét.

A taktikusságnak tehát lőttek, ehelyett a tömegmészárlás került előtérbe, távolról lehet kilyuggatni az ellenfeleket, késekkel, vagy egyéb vágó és daraboló eszközökkel, de az is fájdalmas, hogy sok visszatérő karakter nem kapott elegendő és jelentős pillanatot, emiatt jelenlétük kissé izzadságszagúnak érződik. A játék összemossa a Persona és a Dynasty Warriors játékelemeit, ezáltal mindkét sorozat rajongói találhatnak maguknak ismerős dolgokat.

Ugyanakkor ezek a negatívumok eltörpülnek amellett, hogy a Persona 5 Strikers ismét remek sztorival rendelkezik, tennivaló bőven van, lehet gyűjtögetni, jókat beszélgetni, enni. Az i-re (a hangulatra) a pontot a zseniális zene teszi fel, amit még külön OST-n is érdemes meghallgatni. A Persona 5 Strikers 35-40 órányi játékidőt kínál, rajongóknak kötelező program, hiszen ez a rész is tökéletesen beleillik a sorozatba, még akkor is, ha nem minden elemében tökéletes. Azok akik eddig csak az alapjátékot vették meg, különösen örülhetnek, hiszen így további órákat tölthetnek el a Fantom Tolvajokkal, akik ezzel a résszel is rengeteg új rajongót szereztek.