Nem kevesebb, mint négy ajándék játékkal várja a PS Plus előfizetőit a Sony márciusban. A Final Fantasy VII Remake-ről már megemlékeztünk, most pedig a Remnant: From the Ashesről olvashattok egy rövid ajánlót.

A Dark Souls-játékok hatalmas népszerűsége napjainkra gyakorlatilag már egy új műfajt eredményezett. A souls-like címeket a kíméletlen nehézség és a sötét, gótikus háttérvilág mellett az akció-RPG elemek jellemzik, a Gunfire Games csapata pedig ehhez a recepthez adott hozzá még egy apróságot: lőfegyvereket.

A Remnant háttérvilága nem kifejezetten vidám. Egy alternatív jövőben járunk, amiben a Földet megszállta egy másik dimenzióból érkező, ősi, gonosz erő. Az emberiség a kihalás szélére sodródott, mi pedig a kevés túlélő egyikét alakíthatjuk. Hősünk mindjárt a történet elején el akar jutni egy misztikus világítótoronyba, ám ez csakhamar meghiúsul, és a közelben tanyázó emberek bázisán köt ki végül.

Ez persze nem változtat semmin, a célunk ezután is az, hogy eljussunk abba a toronyba, csak előtte még egymagunk vagy két barátunkkal karöltve fel kell kutatnunk a legendás Alapítót. Az úton pedig fel kell térképeznünk több, a miénktől gyökeresen eltérő flórával és faunával rendelkező világot, valamint ki kell nyírnunk jó pár kis- és fő ellenfelet.

A Gunfire Games sokszor hangoztatta, hogy játékuk alapjául a Dark Souls-trilógia szolgált, és ezt a Remnant le sem tagadhatná. Az alapok mind jól ismertek: a két legfontosabb erőforrásunk az életerőnk és az állóképességünk. Előbbit a létezés fenntartására, utóbbit a gonoszok eliminálására kell felhasználnunk. A játék viszont annyival könnyebb, mint egy Dark Souls, hogy a halálunk esetén nem veszítünk el semmit, illetve a program elején még nincsenek lőfegyveres szörnyikék. Persze ettől a Remnant: From the Ashes sem lesz pihe könnyű, hiszen az összecsapások pörgősek, az ellenség meg a történet előre haladtával egyre nagyobb erőket vet be.

Szóval, aki szereti a souls-zsánert, vagy eddig csak az tartotta vissza, hogy ebben a műfajban nem nagyon vannak lőfegyverek, azoknak bátran ajánlom a PS Plusban ingyenesen kínált Remnant: From the Ashest.