Nem kevesebb mint négy ajándék játékkal várja a PS Plus előfizetőit a Sony márciusban. Ezek körül most a Final Fantasy 7 Remake-ről olvashattok egy rövid ajánlót.

Az 1987-ben debütált Final Fantasy a játékipar egyik legismertebb sorozata, mely számtalan innovatív megoldásával nemcsak kritikai, de kereskedelmi siker is lett. Kereskedelmi siker, hiszen a mai napig több mint 160 millió játékot értékesített belőle a Square Enix, a játék kiadója.

A Final Fantasy 7 1997-ben jelent meg, a GameFan írója a következő mondattal összegezte értékelését: „talán ez minden idők legnagyszerűbb játéka.” A Final Fantasy V7 jött, látott és győzött, azonban az idő múlásával a technikai megvalósítása elavult, így a rajongók remake után kiáltottak, különösen a 2005-ös E3-on bemutatott techdemó után. 2010-ben Vada Joicsi azt nyilatkozta, hogy ennek elkészítéséhez legalább 30-40 év kellene…

Nos, ennyi időre nem volt szükség, ugyanis a Final Fantasy 7 Remake-et a Square Enix 2015-ben jelentette be, és öt évnyi fejlesztés után, tavaly meg is jelent. A Final Fantasy 7 új kiadása egyértelműen a rajongók szeretetére épít, a sztori nem változott, vagyis még mindig Cloud és barátainak küzdelmét, kalandjait követhetjük végig a Gaia nevű planétán, melyet a Shinra nevű vállalat vezet, eléggé elítélhető módon.

A Square Enix mindig is elképesztő minőségű, látványos játékairól volt ismert, az összes új Final Fantasy remekül festett, és fest, és ez alól az FF 7 Remake sem kivétel. Gyönyörű a látvány, fantasztikus a zene, a karakterek lenyűgözőek (Lightning mellett Tifa is hatalmas kedvenc!), és órák tucatjaira el lehet veszni a játékban, ami a PS4 legnagyobb sikere lett, hiszen három nap alatt három és fél milliót értékesített belőle a kiadó.

Ugyanakkor éppen a gyönyörű kidolgozottsága miatt érthetetlen, hogy egyes elemeiben miért ragadt meg a múltban, legalábbis a premier idején. Jó néhány eleme nem illik bele a gyönyörű képbe, példának okáért ilyen az égre ragasztott mozdulatlan helikopter, és egyes helyeken nagyon elnyújtott, azonban ezek a hibák nem jelentik azt, hogy a Final Fantasy 7 Remake rossz játék lenne.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Egyáltalán nem az, ingyenesen meg pláne, így a minőségi játékok rajongóinak ez márciusban egy kötelező cím a PS Plus kínálatában. Önmagában is megállja a helyét, de a második rész már készül, így remélhetőleg pár éven belül megtapasztalhatjuk ennek a legendának a folytatását. Addig is töltsétek le a Final Fantasy 7 Remake-et, élvezzétek a kalandot, minden egyes percet megér, hiszen igazi nagybetűs, minőségi szórakozást kínál!

A Final Fantasy 7 Remake április 5-ig adható hozzá ingyen a könyvtárhoz a PS Plus előfizetők számára.