Ugyan eléggé az utolsó pillanatban, de az idő előtti kiszivárgását követően hivatalosan is bemutatkozott a PlayStation Plus júliusi felhozatala, melynek részeként ismét három címmel bővíthetik könyvtárukat az Essentail, Extra és Premium előfizetők egyaránt. Ezen közül az egyik mindenki kedvenc bandikútjának legutóbbi kalandja, a Crash Bandicoot 4: It's About Time, a másik az egy helyi játékterem megmentésére invitáló Arcadegeddon, valamint a Supermassive Games hátborzongató interaktív horrorja, a The Dark Pictures Anthology: Man of Medan.

Az Until Dawn és a nemrég megjelent The Quarry alkotói 2019-ben ütötték fel először a borzalmakkal teli The Dark Pictures Anthology köteteit, melyek újabb önálló horrortörténeteket hoztak a stúdió korábbi műveiért rajongó játékosoknak. A játékok egyedüli visszatérő alakja az eseményeket rögzítő rejtélyes Kurátor, őt leszámítva az antológia darabjainak mindegyike teljesen új szereplőgárdát, sztorit, helyszínt és persze halálos meglepetéseket tartogat. Ezekből a The Dark Pictures Anthology: Man of Medan volt az első, melyben öt barát egy hétvégi búvárkodásra indul, egy víz fogságában rekedt roncsra lelve azonban kalandjaik sötét fordulatot vesznek.

A The Dark Pictures Anthology: Man of Medan a Supermassive Games csapatától megszokott módon rendkívül valósághű látvánnyal eleveníti meg a vérfagyasztó jeleneteket, ahogy a hajó elhagyatott folyosóin, vagy épp a víz alatt navigálunk a társaság tagjaival. A karakterek sorsa természetesen ezúttal is a mi kezünkben van, így egyetlen rossz döntés, vagy akár elhibázott gomblenyomás is jelentheti a végüket. Szerencsére ezúttal már nem csak egyedül retteghetünk, ugyanis a többjátékos módoknak köszönhetően lokálisan és online is osztozhatunk az élményben, melynek részeként közös erővel küzdhetünk a túlélésért, a teljes társaság helyett már csak egyes tagjainak tetteit irányítva.

A The Dark Pictures Anthology első játéka elég biztos választás a Supermassive Games korábbi művei, vagy akár a horrorok rajongóinak, melyben nem csak egy lebilincselően hátborzongató történet részesei lehetnek, de ráadásul maguk határozhatják meg szereplői sorsát is. Remek belépőcím az interaktív horrorok világába, ami ha meghozza a kedved a műfajhoz, akkor könnyen folytathatod a The Dark Pictures Anthology azóta megjelent további játékaival.