Májusban sem maradnak ingyen játékok nélkül az előfizetők, a PlayStation Plus júniusi nagy átalakulása előtt ugyanis ismét három remek játékkal gazdagíthatják könyvtárukat. Az e havi kínálat nem csak a focirajongóknak kedvez a FIFA 22-vel, de a roguelike műfaj kedvelőinek is a Curse of the Dead Gods-al, valamint az egy kis kooperatív túlélésre vágyóknak is a Tribes of Midgard-al.

A Norsfall tavaly nyáron a Gearbox közreműködésével kiadott alkotása egy akciót a túléléssel vegyítő, valamint roguelike elemekkel megfűszerező kooperatív kaland, melyben a játékosoknak közös erővel – egytől maximum tíz főig – kell megvédelmezniük falujukat a támadóktól, köztük gigantikus bestiáktól és gonosz lelkektől. A település persze nem az egyetlen, amit veszély fenyeget, ugyanis a szent fa, a Seed of Yggdrasil elpusztítására is minden éjjel újabb hordák indulhat útnak, ha pedig az elvész, akkor elkerülhetetlen lesz a mindent felemésztő Ragnarök bekövetkezte.

A megfelelő védelem felállításához persze alapanyagokra is szükség van, melyet Midgard vadonját bebarangolva gyűjthetnek be a harcosok, miközben mitikus lényekre vadásznak, kincsekkel tömik tele zsebeiket és hatalmas fenevadakkal csapnak össze. Ezekből a barikádok és más védelmi eszközök mellett a játékstílusunkhoz passzoló kasztot képviselő hősük arzenálját is bővíthetik csillogó új páncélokkal és legendás fegyverekkel. Erejüket ráadásul különböző nagyhatalmú rúnákkal is tovább fokozhatják.

A Tribes of Midgard egy izgalmas és változatos vikinges kaland, ami idegenekkel és barátokkal egyaránt remek móka. A procedurálisan generált világ minden újabb nekifutásra tartogat valami újdonságot, a Sage mód, a Survival mód és a szezonális kihívások pedig bőven tartogatnak kincseket és lekaszabolnivalókat.