Június végén teljesen átalakul a PlayStation Plus, melynek részeként többek között beleolvad a PlayStation Now és egyes konstrukciói még a Sony korábbi konzolgenerációinak klasszikusait is feltámasztják. Mindezek előtt persze még itt van nekünk az éppen csak elkezdett május, melynek felhozatala ezúttal három játékkal bővíti a PlayStation Plus előfizetők könyvtárát.

A trió egyike a Passtech Games korai hozzáférés után végül tavaly február végén teljes pompájában megjelent alkotása, a Curse of the Dead Gods. Ez a komor roguelike remek választás a kihívásra szomjazó játékosoknak, melyben egy templom végtelennek tűnő, labirintusszerű, sötét folyosóin bolyongva kell halálos csapdák, szörnyűséges fenevadak és kíméletlen főellenfelek forgatagában ragaszkodnunk életünkhöz, ahogy teremről teremre haladunk. Szerencsére nem fegyvertelenül kell a halál torkába néznünk, egyre bővülő arzenálunk – kardok, lándzsák, íjak, lőfegyverek – mellett ráadásul rejtélyes ereklyék is növelik túlélési esélyeinket.

A kihívás persze minden kamrával és lépéssel egyre fokozódik, miközben folyamatosan újabb és újabb átkok sújtják karakterünket, melyek érdekes csavart visznek minden nekifutásunkba, és eltörlik az egyhangúságot az újrázásokból. A Curse of the Dead Gods ráadásul tavalyi megjelenése óta rengeteg újabb fegyverrel, kihívással, átokkal és más tartalommal, köztük még Dead Cells témájú újdonságokkal is bővült, így ha korábban kimaradt, nem is lehetne ennél jobb alkalom, hogy bepótold.

A Curse of the Dead Gods kegyetlen, mégis magával ragadó világa újra és újra visszarántja az embert egy újabb nekifutásra. A roguelike műfaj rajongóinak kötelező darab, de a kihívást kereső játékosoknak ugyancsak erősen ajánlott. Acélozd meg a szívedet és meg ne állj, míg a templom szívéhez nem érsz! (És persze az se szegje kedved, ha a próbálkozások közepette jó párszor elpatkolsz. Megesik az ilyen.)