Azt hinné az ember, hogy ha valahol, akkor Japánban, a Sony hazai pályáján tarolni tud a cég legújabb asztali konzolja, a PS4 azonban jóval kevesebb embert késztetett vásárlásra, mint azt bárki várta volna, sőt még a gyengélkedő rivális is megelőzte.

A számok az Enterbraintől származnak, amelynek stábja arra jutott, hogy csak minimálist emelkedett a konzolpiac bevétele, vagyis nem hagyott nagy nyomot maga után a PS4. Konkrét számokkal kifejezve: 2013 első felében 66,39 milliárd jen volt a hardvereladásokból származó bevétel, 2014 első hat hónapjában, vagyis abban az időszakban, amikor a szigetországba is eljutott a konzol, 70,63 milliárd jent számoltak.

A helyzet még érdekesebb és súlyosabb, ha a heti lebontást nézzük, ebből ugyanis kiderült, hogy az elmúlt két hónapban nem volt olyan hét, amikor több mint 10 ezer PS4-et el tudtak volna adni, ez pedig olyan kevés, hogy még a Wii U, illetve a házon belül a PS Vita is megelőzte az asztali konzolt.

A történet teljességéhez azért hozzátartozik, hogy a japán videojáték-piac stagnál, ugyanis mindösszesen csak kétmillió jen volt a növekedés a tavalyi eredményhez képest.

playstation-4-alt.jpg