A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick még februárban mondta, hogy az online komponens miatt remélik, hogy a Red Dead Redemption 2 túlszárnyalja az elődjét az eladásokban. Az első részből az első év alatt 8,5 millió példány kelt el. Nos, a GamesIndustry-nak adott interjújában sem mond mást, csak kicsit árnyalja a képet. Elmondása szerint nincs szándékukban a GTA 5-tel versenyeztetni, nem ahhoz fogják mérni a játék sikerét.

„Véleményem szerint azért adhattunk el a GTA 5-ből 80 millió darabot, és azért döntött rekordot a GTA Online az elmúlt három és fél évben, mert egyedi a maga generációjában” – mondta Zelnick. „Minden korábbi nemzedékben vannak játékok, amik minőségileg felérnek a GTA-hoz. Most egyértelműen nem így van. Ha elmúltál 17 éves, és van egy új konzolod, van GTA-d is. Máskülönben nem adtuk volna el 80 millió darabot. Elérte más is ezt? Úgy tűnik, senki. Mérhetetlen nagy a bizodalmunk a Red Deadben? Igen. De nem emlegetjük egy lapon a GTA-val.”

Ehhez nincs igazán mit hozzátenni, a GTA 5 extrém sikeréhez kár bármit is mérni, és az sem valószínű, hogy a közeljövőben bármi túlszárnyalná. Persze, ha tévednék, azzal csak mi, játékosok járnánk jól.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!