Májusban jelentette be a Rockstar Games, hogy várva várt játékuk, a Red Dead Redemption 2 idén már nem jelenik meg, mert áttették 2018 tavaszára. Bár a Take Two szerint édes mindegy, mikor jelenik meg a játék, mert bármikor sikert aratna, azért a konkurencia ezt a véleményt nem igazán osztja.

A mostanság szintén hatalmas, nyílt világokkal operáló Ubisoft számára például nagyon nem mindegy, hogy mikor jön ki a Red Dead Redemption 2. Sőt kifejezetten örülnek annak a cégnél, hogy késik. Ahogy Alain Martinez pénzügyi vezető fogalmazott, „nyilvánvalóan jótékonyan hat a mi 2018-as üzleti évünkre”. A második negyedévet amúgy is 37%-os növekedéssel zárják, hála a Mario + Rabbids: Kingdom Battle-nek, a For Honor harmadik DLC-jének, illetve a Rainbow Six Siege új kiegészítőjének.

Martinez azonban azt is megemlítette, hogy egyelőre túl korai lenne megjósolni, milyen hatása lesz a Red Dead Redemption 2-nek a piacra, úgyhogy jövőbeni terveiken egyelőre nem változtatnak, úgyhogy a South Park: The Fractured But Whole és az Assassin's Creed Origins ennek megfelelően jön október 17-én illetve 27-én.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!