A Grand Theft Auto sorozathoz hasonlóan nem is létezhetne Rockstar által fejlesztett játék alien easter egg nélkül. Ez alól természetesen a Red Dead Redemption 2 sem kivétel, hiszen egy titkos szekta imádja benne a földönkívüli lényeket. Ha ellátogatsz Hani's Bethelbe (New Hanover), akkor egy romos kunyhót fedezhetsz fel, ami tele van mindenféle gyertyákkal, használati tárgyakkal (még némi loot is akad a szekrények mélyén!), és csontvázakkal, akiken még ott vannak a ruháik. Ezen a helyen egy titokzatos prédikációt is találhatsz, amely egy Kuhkowaba nevű idegen "megmentőről" szól, aki az "idő és a galaxisok nagy utazója". Sanszos, hogy a szekta tagjai tömeges öngyilkosságot követtek el, hogy közelebb kerülhessenek ehhez az idegen lényhez.

A dolog akkor válik izgalmasabbá, ha visszatérsz ebbe a kunyhóba nagyjából éjfél és hajnali 4 óra között (hajnali 2 a legbiztosabb), és ekkor sejtelmes zöld fény közepette egy repülő csészealj jelenik meg a fejed felett, mielőtt aztán elrepülne. Ennyi az egész, nem rabol el, és nincs más küldetés, amit követni kellene. Ettől függetlenül nem igazán lehet választ találni a jelenetre, mivel – akárcsak a való életben – az ilyen UFO-k észlelése továbbra is megmagyarázhatatlan jelenségnek számít. A fent említett, felvehető szöveg egyébként így hangzik teljes egészében:

"A második órában a félhold alatt; Megváltónk, Kuhkowaba nagy szeretete és kegyelme által; Az idő és a galaxisok utazója; Levetjük testi burkainkat; Így az ő hajója elviheti lelkünket az ígéret birodalmába; Hogy békében és hatalomban éljünk a kétezredik évig; Amikor visszatérünk az új kiválasztottért; És újra imádkozunk a Shann-hegy csúcsán; Az ő szeretetében fürdőzünk mindig."

A cikksorozat tovább részeit ITT találjátok!