Rekordesélyes a GTA IVA GTA sorozat a legek játéka. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a számos Guinness-rekord elismerés, amit az évek során sikerült bezsebelnie. Az éjszaka folyamán idehaza is lezajlott a GTA IV debütálása, s az ennek kapcsán rendezett "launch party" is. A szerencsésebbek egy GTA IV-gyel térhettek haza, s a következő napokban elkezdhetünk találgatni, hogy ezúttal milyen kategóriában fog rekordot felállítani az új rész. Vajon milyen újabb Guinness-címek birtokosa lesz a GTA IV? Merthogy ismét ott lesz a legek között, az szinte biztos.

Rekordesélyes a GTA IVUgyanúgy, ahogy a sorozat eddigi részei is helyet foglaltak a legek birodalmában: 2001-ben a GTA III, 2002-ben pedig a GTA: Vice City zsebelte be a legnagyobb példányszámban eladott játék címet. A Sony platformjain is rekordokat döntögetett a GTA, hiszen PlayStation 2-n a GTA: Vice City, a kézikonzol PSP-n pedig a GTA: Liberty City számít minden idők legjobban keresett játékának. S természetesen a GTA: San Andreas sem marad legek nélkül, ugyanis ennek a résznek tulajdonítják a legtöbb zenét felvonultató játék címet, valamint a legnagyobb szereposztást is - már ami a játékban megszólaló szinkronhangokat illeti.

S most a legújabb részen a világ szeme! Vajon a GTA IV milyen kategóriában fog rekordot dönteni? Esetleg már döntött is? Az, hogy az utóbbi idők egyik legjobban várt játéka, az nem kérdés, ezért én szívem szerint már be is nevezném őt ebben a kategóriában. Azonban az, hogy valójában milyen csúcsokat fog felállítani, az rajtatok is, és természetesen magán a játékon is múlik. Azt hiszem, az elkövetkezendő napokban nagyon sok mindenre fény fog derülni...

A végére pedig egy örömhír, amit egyelőre nem kell készpénznek venni: bár hivatalos forrásokból még nem erősítették meg, a GTA IV PC-s változatát ez év októberére jósolják a csicsergő madarak.