• A Resident Evil 3-ban örökre megmarad a késünk
  • Akár az egész játékot végig lehet vinni vele

Ha visszaemlékeztek a tavaly megjelent Resident Evil 2-re, akkor beugorhat, hogy a kés működése alapvetően eltért attól, amit a sorozattól korábban megszokhattunk, a remake-ben ugyanis elsősorban inkább egyszeri védekező fegyverként számíthattunk rá, mintsem állandó társként. Ennek fő oka nemes egyszerűséggel az, hogy egy idő után elkopott, és csak több végigjátszással lehetett megnyitni a törhetetlen verzióját.

resident-evil-3-egy-apro-de-megis-fontos-dolgon-valtoztatnak-az-elozo-reszhez-kepest.jpg

Aki kipróbálta már a Resident Evil 3 demóját, annak feltűnhetett, hogy a harmadik rész remake-jében ez már nem így van, a Capcom pedig nemrég megerősítette, hogy ez így marad a teljes játékban is.

"A túlélő-horrorban egyszer minden elfogy. Elfogy a lőszer, elfogynak a gyógynövények, mindegyik item elfogyhat, és ha ez megtörténik, mi marad? A kés. A rendező mindig is azt szerette volna, hogy legrosszabb esetben legalább a kés ott legyen, mint olyasvalami, amire bármikor számíthatsz" - mondta Peter Fabiano producer a Game Informernek.

Fabiano a fentiek mellett megerősítette azt is, hogy - a régi játékokhoz hasonlóan - a Resident Evil 3 is végigjátszható lesz kizárólag késsel, ha elég ügyesek vagyunk - a fejlesztőcsapatból több embernek is sikerült teljesítenie ezt a kihívást.

Támogasd te is a PC Gurut!