• Nemesis okosabb és agresszívebb lesz, mint Mr. X
  • Az új trailerben már láthatjuk is, hogyan üldözi Jill-t

A Capcom nemrég elárulta, hogy a Resident Evil 3 remake-jében szereplő Tyrantet nem lesz olyan könnyű lerázni, mint az előző részben Mr. X-et, ugyanis Nemesis már nem csak szkriptelt események során tűnik fel, és az MI-je is okosabb és agresszívebb lesz. Mondjuk úgy, ez a minimum, ha Nemesisről van szó.

Most pedig végre mozgásban csodálhatjuk meg ezt az új, agresszív Nemesist, ugyanis a frissen kiadott trailer főszereplője ő – na meg Jill és Carlos Oliveira. A levakarhatatlan Tyrant igen komolyan hajt Jill-re, nem állítja meg az sem, ha lángol, az sem, ha hősnőnk magasabban van. És mindennel támadja, amivel csak tudja, puszta kézzel, csáppal és lángszóróval is.

Mindent összevetve, valószínűleg egyszerre lesz nehéz és frusztráló dolog Nemesis elől menekülni, akárcsak az eredeti játékban. Epekedve várom, hogy újra halljam a figyelmeztető szót: STARS!

Emellett néhány karakterinfót is megosztott velünk a Capcom, így kiderült, hogy Brad Vickers, mint a S.T.A.R.S. túlélőinek egyike, szintén Nemesis célpontja, és segít az Umbrella utáni nyomozában.

Mikhail Victor a U.B.C.S. parancsnoka, aki komoly sérülést szerzett Raccoon evakuálása során, de még így is kérlelhetetlenül segédkezik a civileknek, így ő lesz az, aki meggyőzi Jill-t, hogy segítsen nekik.

Nicholai Ginovaef a U.B.C.S. egyik csapatparancsnoka, számító és rideg, Jill-lel egyáltalán nem szimpatizál, viszont hajlandó bárkit és bármit feláldozni a saját boldogulása érdekében. Bajtársa, Tyrell Patrick a számítógépes rendszerek feltöréséért felel, a szintén sérült Murphy Seeker mesterlövész és ex-tengerészgyalogos. Dario Rosso pedig egy civil, aki elvesztette családját és egy belvárosi raktárban fut össze Valentine-nal.

Végül lelepleztek egy új ellenfelet, amivel Jill-nek és Carlosnak is meggyűlik a baja. Az eredeti játékban el felbukkanó Hunter egy olyan biofegyver, amit emberi és hüllő genetikai matéria ötvözésével hoztak létre, így hihetetlenül erős és gyors lett. Mintha nem lenne elég Nemesis…