Az E3-on tartott Sony sajtókonferencián bejelentett, PS4-exkluzív The Order: 1886-ról eleddig nem sokat tudhattunk, már azon kívül, amit a videóban prezentáltak. Most a fejlesztőcsapat, a Ready at Dawn (amelyet leginkább a God of Warról ismerhetünk) a PlayStation Blognak adott interjújában végre elárult néhány részletet a viktoriánus korabeli Angliában játszódó, steampunk beütésű, szörnyekkel dúsított akciójátékáról.

A játék lineáris, történetközpontú akció-kaland lesz, amely igazi filmszerű élményt nyújt. Az utóbbit külön kiemelték, megemlítve, hogy igyekeznek nem olyan effekteket használni, ami kizökkenti a játékosokat, hanem finoman illeszkedik a látványba. Ilyen például a szürkés árnyalat, amivel a Londonra jellemző piszkosság érzetét próbálják elérni. A másik, amire nagyon büszkék, a játékmenet, bár ezzel kapcsolatban konkrétumot nem mondtak, csak annyit, hogy „nagyon-nagyon király” és „a játékmenet nem olyan lesz, mint amire számítanánk.”

Kitértek Londonra is, mint a játék helyszínére. Elmondásuk szerint azért választották Anglia fővárosát, mert történelme során rengeteg érdekes esemény zajlott le, főleg a XIX. század végén, az ipari forradalom idején. Természetesen nem térképezték le egy az egyben a várost, rengeteg fantázia szülte épülettel, tereptárggyal, helyszínnel fogunk találkozni, ennek ellenére az olyan jellegzetességek, mint a Temze, a Parlament vagy a London Bridge nem fognak hiányozni.

The Order: 1886 -- Megjelenés: Nem ismert (Playstation 4) -- Gépigény: Nincs