PlayStation 4 kínálat

A PS4 legfontosabb tulajdonságait (ár, megjelenés, használt játékok) fentebb már kiveséztük, térjünk hát rá magukra a játékokra, illetve a manapság kötelező szolgáltatásokra! Utóbbiakból a szokásos várható: Netflix, zene, tévé és exkluzív anyagok minden mennyiségben. A bemutatón maga Michael Lynton, a Sony Pictures mindenható ura is fellépett, bemutatva az USA-ban első naptól fogva élő Music Unlmited (25 millió dal) és Video Unlimited (150 ezer film és tévéműsor) szolgáltatásokat. Ugyanakkor Lynton végig hangsúlyozta, hogy ezek a dolgok a PS4-ben csak extrák, a Sony most is a játékosok érdekeit tartja szem előtt.

Így hamar váltotta őt Josida Suhej SCE elnök, hogy a maga bájosan esetlen stílusában a videojátékok felé terelje a szót. Josida elmondta, hogy 20 játék fog megjelenni a PS4-re a megjelenése környékén (pontosabban ezt nem határozta meg), és összesen 40-en dolgozik csak a Sony. Öt éve kezdtek fejleszteni a konzolra (!), és már most biztos, hogy a KillZone: Shadow Fall, a DriveClub, valamint a kedves kis platformjátéknak tűnő Knack már a PlayStatin 4 premierjekor elérhető lesz.  Természetesen trailereket is kaptunk, és végre az inFAMOUS: Second Son is mozgott egy kicsit – a Sucker Punch döbbenetesen kinéző szuperhősös játéka 2014 elején jelenik meg.

Láthattunk továbbá egy rövid kedvcsinálót a Quantic Dream PS4-es játékából, a The Dark Sorcererből, melyben egy videojáték felvételén bosszankodó színész mosolyogtatta meg a közönséget, hihetetlen grafikai színvonal mellett. Sok nem derült ki, bár valószínűleg egy fantsy alkotást kapunk.

Bemutatkozott a The Order 1886 című fantasy shooter, mely a viktoriánus Angliába kalauzolja el a játékosokat, akik egy természetfeletti lényekre vadászó titkos rend tagjait személyesítik meg. A programon a Santa Monica Studios dolgozik, és azon túl, hogy technikailag sokkoló (a fent látható trailer a játék motorjával készült), nem sok derült ki róla.

A régi PS-motorosok fognak most igazán örülni: a bemutatón Nomura Tecuja is bejelentkezett a Square Enix japán főhadiszállásáról, és leleplezte a Final Fantasy Versus XIII-at, ami… immár Final Fantasy XV! A játék egy valósidejű kaszabolásnak tűnik, és bár elvileg PS4-exkluzív címről beszélünk, nem csak akadozott a videón, de csúnyácska is volt, erősen meglátszott rajta, hogy ezer éve fejlesztik. Mindegy, lényeg, hogy végre jön. Ezt egy rövid Kingdom Hearts 3 videó követte, majd ismét mozgott kicsit az Assassin’s Creed 4: Black Flag. A PS4-es változat nagyon jól néz ki, bár a prezentációt idő előtt meg kellett szakítani, mert a játék csúnyán akadozni kezdett – hiába, messze még az év vége. Érdekesség, hogy a The Elder Scrolls: Online is bejelentésre került Xbox One-ra és PS4-re.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!