• A Wise Guy 50-es évekbeli rivalizáló keresztapák igaz történetét meséli el
  • Sajtóértesülés szerint mindkét főszereplőt Robert De Niro alakíthatja
  • Barry Levinson (Esőember) a rendező, Nicholas Pileggi (Nagymenőkaz író

Pont ma köszöntöttük a közösségi médiában minden idők talán legelismertebb filmszínészét, a hetvenkilenc éves Robert De Nirot. Az alakváltónak is nevezett művész egészen eltérő szerepekben fordult meg az évtizedek során, gengszter karaktereit mégis kivételes polcon tartják számon. Legközelebb a Warner égisze alatt készülő Wise Guys maffiózójaként térhet vissza az alvilágba.

Családfők, keresztapák viaskodását látjuk majd. A valós eseményeken alapuló történet szerint Vito Genovese 1957-ben meg akarta gyilkoltatni a rivális Frank Costellot, aki súlyos sérülései miatt a merényletet követően nyugdíjba vonult. Bár hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett, sajtóértesülések szerint a szembenálló feleket egyaránt De Niro alakítja a filmben.

httpss3-imagesladbiblecoms3contentb7d969e45f3a891ff18437b97075d26f.jpg
(De Niro a Nagymenőkben. A kép forrása: LADbible)

A produkció pikantériája, hogy az a Nicholas Pileggi írta a forgatókönyvet, aki a szintén De Niro főszereplésével – és Martin Scorsese rendezésében – készült 1990-es Nagymenők alapjául szolgáló regényt jegyzi. A rendezői székben az Esőember, a Jó reggelt, Vietnam! és a Bugsy alkotója, Barry Levinson ül. Jobb kezekben tehát nem is lehetne a produkció. Ti várjátok már a végeredményt?