• Végtelen számú opció lesz a karaktergenerálásra
  • A járművek, fegyverek és bázisunk is alakítható
  • Ezekről érkezett most egy új videó

Valószínűleg az idei augusztus legnagyobb dobása lesz a sandbox élményt csúcsra járató Saints Row reboot, amiről már írtunk korábban is, de nemrég újabb exkluzív betekintést nyerhettünk a játék világába. Zsinórban ez már a második alkalom volt, hogy a Guru is bekukkanthatott a színfalak mögé, és ezúttal sem csalódtunk abban, amit ott találtunk. Lássuk hát, hogy most mi mindenről rántották le a leplet!

h7vze-34.png

A közel félórás prezentáció teljes mértékben a testreszabhatóságra lett kiélezve. Azt már eddig is megszokhattuk a Saints Row-játékoktól, hogy a legapróbb részletekig módosíthatjuk bennük a karaktereinket, meg a járgányainkat, de a Volition ezt most egy egészen új szintre fogja emelni. A karaktereken konkrétan minden állítható lesz, kezdve a testsúlytól és bőrszíntől a frizurákon át a szemek és körmök színéig, szóval kvázi nincs semmi olyasmi, amin ne lehetne változtatni. Még akár sebeket, vagy galaxis mintájú (!) bőrfelületet is beállíthatunk, de olyat is mutattak, hogy az egyik karaktert úgy sikerült megkreálni, mintha leégett volna a napon. Ráadásul a testrészeket és az arcot is több felületen variálhatjuk, így akár elcsúszott fejű, torz Frankenstein-rémséget is létrehozhatunk, aki után Quasimodo is megfordul az utcán. Tényleg brutális, hogy mennyit lehet bíbelődni csak a számunkra megfelelő kinézet beállításával, a Volition ezzel kimaxolta a sandbox játékokban jelenlévő testreszabhatóságot.

yfgatzgi.png

Ha megvan a karakterünk, jöhetnek a járgányok. Számtalan variáció áll majd rendelkezésünkre (kedvencem a kerekeken guruló kalózhajó volt!), és persze ezekre is aggathatunk egyedi felniket, festéseket, duda-hangot, nitrót, még a motorháztetőt, vagy a sima tetőt is átszabhatjuk, ha kedvünk tartja. Csinálhatunk full-tuning, vagy akár offroad járműveket, amiket aztán a garázsunkban tárolhatunk. Ezekre egyedi felszereléseket is pakolhatunk, mint például a tüskés kerék, ami defektet okoz minden kocsinak, amiknek nekimegyünk, vagy akár az óriási, vonóhoroggal magunk után húzható fémgolyó, ami meg elképzelhetitek, milyen pusztítást tud okozni nagyobb sebességnél. Ugyanígy a fegyvereket is variálhatjuk: egyedi festéseket, és kiegészítőket pakolhatunk rájuk, csak hogy még inkább kitűnjünk Santo Ileso többi bandája közül. Ráadásul ezeknek több formájuk is van, például az RPG-ből lazán csinálhatunk egy gitártokot, majd abból oszthatjuk az áldást, jó mariachi módjára. Immár a bázisunk is kedvünkre alakítható (jópofa szobrokat is állíthatunk a közepére), valamint természetesen a bandánk dettó, akiknek nem csak a kinézetét szabhatjuk meg, hanem azt is, hogy milyen járgányokkal portyázzanak.

Mindezek alapján a változatosságra egyáltalán nem lehet majd panasz. Rajtad múlik, hogy a kismillió variáció közül milyen karaktert alkotsz magadnak, miféle ruhákba öltözteted (naná, hogy jópár ruhabolt is lesz a városban!), illetve milyen járgányt pakolsz az ülepe alá. A lehetőséges száma kvázi végtelen, úgyhogy lefogadom, hogy már csak ezzel is több órát fognak eltölteni az ilyesmire fogékonyak. A Saints Row augusztus 23-án jelenik meg PC-re, PS5-re, Xbox Series X/S-re, PS4-re valamint Xbox One-ra.