A Saints Row 4 különálló kiegészítőjében, a Saints Row: Gat Out of Hellben kirándulást teszünk a pokolban, a fejlesztők pedig természetesen életek a lehetőséggel, s a hét főbűn köré építették fel az arzenálunkat -- az már csak puszta szerencse volt, hogy pont hét férőhely van a tarsolyunkban.

Az irigység fegyvere a Uriels Edge névre keresztelt, a New Hades öt főhercege által őrzött kard, mely kettévágja azt, aki elénk kerül, s tűzgolyóival szemben a levegőből támadó lények sincsenek biztonságban.

A büszkeséghez köthető a Gallows Dodger pisztoly, aminek különlegessége, hogy ha elég sok pokolfajzatot intézünk el, egy pusztító támadással tisztíthatjuk meg a terepet. Ezt a Saints egy volt ellenségétől szerezhetjük meg.

A Diamond Sting géppisztoly a kapzsiság eszköze, s ez gyémántokkal lyukasztja ki ellenfeleinket, hogy több tapasztalati pontot szerezhessük. Erre kapzsi magaviselettel tehetünk szert.

A sorban a következő a Boom Chicka, egy sörétes puska, ami parfümmel átitatott tölteteket lő, hogy az illattól elkábult szörnyek tehetetlenül felénk masírozzanak, biztossá téve halálukat. A bujaság fegyvere egy hírhedt szövetségesnél lapul.

A restséget jelképező fegyverrel már korábban találkozhattunk, ez ugyanis a tetőtől talpig felfegyverzett Armchair-A-Geddon, amit csak a lustaság mestere használhat.

A harag jellemző játékszere az Ark of the Covenant, mely magába szippantja a célpontok lelkét, majd ezeket kilőhető formába konvertálja, hogy a távolban lévő aranyosokat is el tudjuk intézni, ráadásul találat előtt többfelé szakad a szerencsétlen lélek, hogy nagyobb kárt okozzunk. Az Ark of the Covenant a pokol hadnagyánál van.

Végezetül itt van még nekünk a falánkság, ami a Last Supper nevű különleges fegyver képében ölt formát, s ezzel a kiválasztott démont amolyan tortamázzal vonhatjuk be, hogy társai halálra falják. Ezt a fegyvert az éhségünk csillapítása közben találhatjuk meg.