A Skylanders-játékok sikerét látva eddig sem nagyon értettem, mire vár még a Nintendo, hisz az NFC-chippel felturbózott, fröccsöntött játékfigurák piaca még mindig telítetlen, és ha van olyan cég, ami gyűjthető karakterek százaival képes megörvendeztetni bennünket, akkor az mindenképp a Nintendo. Nos, ilyen ötösöm lenne a lottón: Ivata Szatoru Nintendo-elnök bejelentette az NFP-t, azaz a Nintendo-féle NFC-t, ami megmagyarázza, mi volt az az "új platform", amiről sokan nyomban új konzolra asszociáltak.

A Nintendo Figurine Platformról egyelőre nem sokat tudunk. Annyi biztos, hogy a Wii U beépített NFC-chipjével remekül megérteti majd magát, de mivel a 3DS-ben nincs ilyen, a gyártó pedig a világelső kézi konzolra is szeretne kiadni NFP-játékokat, 2015 elején megérkezik majd az ehhez szükséges kiegészítő.

Hogy milyen játékok lesznek elérhetők az NFP-re, az E3-on derül ki, amikor is a Nintendo egy halom programot bemutat a készülékre (ha van esze a japánoknak, azonnal új Pokémonnal rukkolnak elő), az első figurák értékesítése pedig 2014 végén lesz esedékes, akkor még csak a Wii U-ra.

Érdekessége a bejelentésnek, hogy Ivata szerint szó sincs kiegészítőről vagy perifériáról, a Nintendónál az NFP-t teljesen új dolognak tekintik, annak ellenére, hogy nem kell hozzá portál, a Wii U képernyőjére helyezett figura ugyanis azonnal érzékelhető a konzol számára. Ivata egyébként sejtelmesen hozzátette: az NFP nem csak olvas, hanem ír is, azaz "tudjuk edzeni a Nintendo-figuráinkat". Nahát-nahát.