A Dark Souls 2 kifejezetten jó lett (bár ezzel vannak, akik nem értenek egyet), és mindennek a tetejébe még anyagilag is sikeres: a Bandai Namco hivatalos jelentése szerint 1,2 millió példányt szállítottak ki belőle eddig konzolokra, a PC-s számokat pedig még nem tette közzé a kiadó (bár az biztos, hogy utóbbi jócskán elmarad a milliós nagyságrendtől).

Persze ez a szám kissé trükkös: az angol "shipped" kifejezés, amit használt a kiadó marketingese, egyszerre jelenthet eladott és boltokba kiszállított példányt, szóval mielőtt örömtüzet ülnének a rajongók, érdekes elgondolkodni rajta, miért fogalmazott ilyen óvatosan a cég. Mindazonáltal az is sokatmondó adat, hogy az egyes üzletek mennyi Dark Souls 2-t igényelnek, ugyanis ha egy játék jól fogy, akkor újra kell tölteni a polcokat, ez pedig egyre magasabb "shipped-számot" eredményez.

Magyarán a Dark Souls 2 akkor is sikeres játék, ha kiadó nem fogalmaz érthetően. A FromSoftware-nek ez mondjuk nem újdonság, az első részből is szépen megszedték magukat, most pedig úgy tűnik, hogy a Sony is kacsintgat feléjük, ugyanis a Project Beast egyesek szerint nem más, mint a Demon's Souls folytatása.

A Dark Souls 2-ről a májusi (épp ma megjelent) PC Guru magazinban olvashattok tesztet, illetve tippek-trükköket, hogy ne legyen olyan nehéz az első pár(száz) halál.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!