A SimCity bétatesztelése január végén veszi kezdetét, s azon túl, hogy a megjelenés előtt belekóstolhassunk a játékba, az a cél, hogy minél kevesebb hiba kerüljön be a végleges termékbe. A fejlesztők azt kérik, hogy segítsük megtalálni ezeket a hibákat, s ha megvannak, jelentsük is, különben nagyon rosszul járhatunk.

Az egyik felhasználó felfedezte a végfelhasználói szerződésnek egy érdekes pontját, miszerint ha találunk vagy tudomást szerzünk egy programhibáról, és ezt nem jelentjük az EA illetékeseinek, a cég automatikusan egy kalap alá vesz minket azokkal, akik visszaélnek az ilyen hibákkal, ez pedig azt eredményezi, hogy kitilthatnak minden EA-játékból.

Erősen megkérdőjelezhető, hogy mennyire fair egy ilyen lépés, hiszen egy hiba nem jelentése nem ugyanaz, mint annak kihasználása, ugyanakkor, ha már tesztel az ember, akkor elvárt, hogy segítse a munkálatokat. Nagy valószínűséggel ezt a kitételt a cég csak akkor fogja használni, ha valaki a közösségben egy ártalmas hiba hírét és felhasználásának módszerét kezdi terjeszteni, anélkül, hogy nekik szólna először. Máskülönben nehéz elképzelni, hogyan kívánják bizonyítani azt, hogy Kovács István tesztelő rábukkant-e vagy sem egy hibára.