Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy bizony a redmondi cég Xbox 360-as konzolja nem éppen a megbízhatóság mintapéldánya volt. Szerkesztőségünk tagjai közt nem is találunk olyan személyt, akinek legalább kétszer ne ment volna tönkre szerencsétlen masinája, Wilsonnak például hat alkalommal kellett visszaküldeni konzolját javításra, Chris is már háromszor szembesült a híres "red ring of death" hibajelenséggel.

Ezért aztán most, hogy megjelent a Microsoft új konzolja, talán nem túl alaptalan a félelmünk, miszerint hasonlóan problémás hardvert kapunk. Ezt a gyanúnkat erősítik meg azok a videók is, melyeket felhasználók tettek közzé a YouTube csatornáikon -- ezeken a gép optikai meghajtója szívfacsaróan keserű hangokat ad ki magából. Olyanokat, amiket nagyon nem kellene egy ilyen precíz műszaki berendezésnek hallatnia.

Remélhetőleg csak egyedi esetekről van szó, és a hangos kattogás nem vezet majd a hardver meghibásodáshoz, de félünk, hogy az esetek valami nagyobb hiba előjelei lehetnek. Ne legyen igazunk!