Bár nem szokásunk külföldi oldalak egyéni értékeléseivel kiemelten foglalkozni, ezúttal kénytelenek vagyunk kivételt tenni, ugyanis a Polygon trollkodásához hasonló gaztettet rég nem követett el egy nagy játékmagazin sem. Az oldal munkatársai ugyanis kitalálták, hogy ha már lejárt az Xbox One embargódátuma, remek móka lesz összehasonlítani az Amerikában már kapható PS4-et a Microsoft jövő hét végén startoló masinájával. És adni nekik pontszámot. Mintha bármihez is lehetne mérni őket.

A Polygonról egyébként látatlanban illik tudni, hogy annak ellenére, hogy roppant olvasott és népszerű online magazin, a szerkesztői hajlamosak túlzásokba esni, és szeretik a botrányos, sokszor abszolút fals, de jól hangzó című híreket és cikkeket, csak hogy gerjesszék a flame-et -- mármint gondoljuk, hogy ezért, más értelmét nem látjuk az effajta viselkedésnek. Egy azonban biztos: a Polygon eléri, hogy beszéljenek róla. Hol így, hol úgy, de eléri.

A két cikk itt és itt olvasható el -- elég részletesek és hosszúak, bár azért találni bennük furcsaságokat, főleg, hogy a két gépre egyszerűen nincs elég játék még ahhoz, hogy komolyan össze lehessen vetni őket. A legnagyobb pofon azonban a cikkek alján olvasható pontszám: a PS4 7.5 pontot ér a Polygon szerint, míg az Xbox One 8-at. Hogy miért? Tudja fene, igazából ez nem derült ki a cikkek elolvasása során, de talán mindegy is.

A többi újság és portál egyébként megosztott a kérdésben. Abban majdnem minden tesztelő egyetért, hogy az Xbox One nem rossz gép, de nagyon kevés olyan tartalom érhető el rajta, ami már most érthetővé teszi a 100 dolláros felárat a PS4-gyel szemben. Ugyanakkor furcsamód a hardvert magát nem szidják annyira, mint előzőleg számítottunk rá, mert nem sokkal hangosabb a PS4-nél, és csak a gép elhelyezése macerásabb. A szoftverrel vannak rossz tapasztalatok, a jelentések szerint a hangvezérlés néha nem tudja értelmezni a mondatainkat, de ez nem olyasmi, amit egy gyors frissítés ne oldhatna meg.

Xbox One

Xbox One - A Polygon szerint ő az új király