• A Sony szerint az Oculus Rift jobb minőséget ad, mint a PSVR
  • Ám előnyök, hogy a tömegeket célozzák meg
  • És az, hogy a PSVR a PS4-gyel működik együtt
  • A Sony meglebegtette, hogy a konkurenciánál olcsóbb lesz a PSVR

A  Sony Computer Entertainment alelnöke, Ito Maszajaszu a Polygon stábjának adott interjújában belátta, hogy az Oculus Rift jobb lesz, mint a saját készítésű PlayStation VR, de ez nem jelenti azt, hogy alul is fognak maradni.

„Ha a felsőkategóriás minőségről beszélünk, akkor igen, az Oculus talán jobb lesz, mint a PlayStation VR, de ahhoz egy nagyon erős és nagyon költséges PC-re van szükség. A legnagyobb előny a számunkra az, hogy a headset működik a PS4-gyel. A PlayStation VR a mindennapi használatra való, így a használatának könnyűnek kell lennie, és nem szabad, hogy túlságosan is drága legyen. Ez nem azoknak készült, akik felsőkategóriás PC-t használnak, hanem a tömegeknek.”

A persze nem meglepő, hogy a nyújtott minőség terén nem egyenrangú a PSVR és az Oculus Rift, Maszajaszu kijelentésének azonban van érdekes pontja, konkrétan az, hogy a Sony a tömegeknek szánja a headsetet, ez pedig jó eséllyel azt jelenti, hogy olcsóbb lesz, mint a PC-s konkurencia.

Az Oculus Rift Európában 700 euró lesz, míg a HTC Vive 900 euró lesz. A Sony máig nem közölte, hogy mennyibe fog kerülni a PlayStation VR, korábban azonban elhangzott egy olyan kijelentés, miszerint egy konzol árának megfelelő összeget fognak kérni, ugyanakkor ez azóta változhatott az Oculus és a HTC árának fényében. A PlayStation VR idén kerül boltokba.